Srijeda, 24. travnja 2024.

TRIATLON NA ŠODERICI Stiže nam još jedno izdanje velikog sportskog natjecanja, evo novosti

Četvrto izdanje Triathlon & Run natjecanja na Šoderici održat će se iduće subote, 18. kolovoza. Najavili su to organizatori iz Sportske udruge Veliko srce i Atletskog kluba Koprivnica uz poziv svim rekreativcima i sportašima da se prijave i sudjeluju u ovom sve popularnijem sportskom događaju.

Riječ je o supersprint triatlonu koji se sastoji od 250 metara plivanja, 10 kilometara vožnje bicikla te 2500 metara trčanja. Ove godine bit će i nekih novosti, najavio je Dravi.info Alen Marošević iz Udruge Veliko srce:

– Ove godine ćemo ponoviti dobre stvari od prošle: uz triatlonsku nudimo i atletsku utrku na 2,5 ili 5 kilometara tako da nam se uz triatlonce mogu pridružiti i atletičari, aktivni i rekreativci. Uz to ćemo imati i utrku osoba s intelektualnim teškoćama, to je još jedna novost, pa pozivam sve naše sugrađane da dođu podržati naše prave i najbolje sportaše, naše olimpijce od prošle godine.

Sudionici triatlona bit će podijeljeni u dvije kategorije ovisno o tome voze li brdski ili cestovni bicikl, a trkači s obzirom na odabranu trasu. Novost je i promjena lokacije: start i cilj utrke bit će na plaži na Lazinama, ispod Ronilačkog kluba (ovdje).

Snimio Marko Posavec.

Natjecati se mogu svi aktivni sportaši i rekreativci, bez obzira na spol i dob, a prijaviti se možete na grabarsport.hr. Startnina iznosi 70 kuna te uključuje poklon-vrećicu i obrok.

Stazu će osiguravati članovi Stanice Koprivnica Hrvatske gorske službe spašavanja, a promet tijekom natjecanja neće biti zatvoren stoga su natjecatelji na cesti dužni pridržavati se prometnih propisa.

Sve aktualne obavijesti organizatora možete pratiti na Facebook događaju.

4. Triathlon & Run Šoderica – raspored

8:30 – 9:00 – dolazak i prijave natjecatelja
9:30 – start utrke
11:00 – trčanje na 2500 m i 5000 m
12:00 – Spretno do cilja – utrka osoba s intelektualnim teškoćama i njihovim partnerima / sportašima
14:00 – predviđeni završetak utrke
15:00 – proglašenje pobjednika i podjela nagrada

zatvori