Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Prvašići će u školu krenuti opremljeni reflektirajućim trokutima da budu sigurniji u prometu

Povodom skorašnjeg početka nove školske godine, župan Darko Koren u Nemčićevoj je okupio ravnateljice i ravnatelje podravsko-prigorskih osnovnih škola te im zajedno s ravnateljem Županijske uprave za ceste Dragutinom Guzalićem predao sigurnosne trokute ili marame za prvašiće.

– Prema podacima Ureda državne uprave, u ovoj školskoj godini 1045 učenika kreće u prvi razred, a u osnovne škole ukupno u ponedjeljak kreće 8809 učenika – naveo je župan Koren.

Županijska uprava za ceste već tradicionalno školama daruje sigurnosne elemente vidljivosti za učenike prvih razreda koji su najugroženiji u prometu, istaknuo je ravnatelj Guzalić. Ove su godine umjesto “krijesnica” osigurali vrijednije trokute, odnosno prslučiće.

Snimio Marko Posavec.

– Kao što svake godine kažem: ako ove marame, kao što su prije bile i krijesnice, doprinesu tome da spriječimo ozljedu samo jednog djeteta, dakle da ga vozač uoči na vrijeme, mi smo svoju misiju ispunili, ne samo simbolično – rekao je Guzalić.

Osim toga, ŽUC će i ove godine uz početak škole na cestama oko škola postaviti komplete svjetlosne LED signalizacije koji upozoravaju vozače na pješačke prijelaze. Prije dvije godine postavljen je jedan, lani šest, a ove godine ih ima 20, ukupne vrijednosti oko 400 tisuća kuna.

Snimio Marko Posavec.

Uz želje učenicima, učiteljima, ravnateljima i roditeljima za sretnu novu školsku godinu, župan Koren apelirao je na sve vozače da od idućeg tjedna budu osobito oprezni na cestama.

– Poruka je vozačima da od ponedjeljka pripaze na djecu, da vozimo stalno oprezno, ali od ponedjeljka još pažljivije.

Nova školska godina počinje u ponedjeljak, 3. rujna.

zatvori