Četvrtak, 28. ožujka 2024.

POLICIJSKA AKCIJA Što su sve ‘plavci’ zabilježili u noći sa subote na nedjelju

Koprivnička prometna policija u noći sa subote na nedjelju provela je preventivno-represivnu akciju nadzora alkoholiziranosti vozača i nadzor mladih vozača.

Akcija Postaje prometne policije Koprivnica trajala je od 20 sati u subotu do 8 sati ujutro u nedjelju. U tom vremenu kontrolirano je ukupno 36 vozača od čega 29 vozača osobnih automobila, šest vozača bicikla i jedan vozač teretnog automobila.

Policija je ukupno evidentirala 30 prometnih prekršaja: sedam vozača sudjelovalo je u prometu pod utjecajem alkohola, četiri vozila nisu bila tehnički ispravna ili njihovi vozači nisu u propisanom roku obavili tehnički pregled, dva vozača nisu koristila sigurnosni pojas, a jedan je upravljao za vrijeme izrečene zabrane. Bila su tu i četiri neosigurana vozila. Osam vozača isključeno je iz prometa, a oduzeto je ukupno šest vozačkih dozvola.

Iz policije ističu da je kontrolirano šest mladih vozača među kojima su dva bila pod utjecajem alkohola.

Najviše alkohola u organizmu za vrijeme trajanja akcije imao je 39-godišnji vozač bicikla koji je zatečen 45 minuta iza ponoći u Koprivnici; “napuhao” je 2,15 promila.

U sklopu akcije održana je i info-točka u Domajima na temu prometovanja biciklista i mladh vozača. Uz korisne savjete o tome kako sigurno sudjelovati u prometu, sudionicima su podijeljeni i promo-materijali.

zatvori