Srijeda, 24. travnja 2024.

POČINJE ŠKOLA Bit će besplatnih bilježnica i udžbenika, no ne i zajedničkog sata

U gradskoj su se upravi danas okupili svi sponzori te gradski čelnici zahvaljujući kojima će koprivnički osnovnoškolci, njih 2.491, dvanaestu godinu zaredom dobiti svoj paket besplatnih bilježnica prvi dan škole. Učenici od 1. do 4. razreda dobit će po 14 bilježnica u paketu, a učenici od 5. do 8. razreda po 20 bilježnica.

Podsjetimo, u gradu Koprivnici svi učenici ostvaruju pravo i na (su)financiranje troškova nabave udžbenika.

– Siguran sam da će im to i biti korisno, ali i da u ovim prvim danima škole, kada svi imaju povišene troškove, ipak nešto znači i vrijedi njihovim roditeljima. Da smo u tom projektu uspjeli i da smo stalno na dobrom putu pokazuje to što sve više gradova i županija “kopira” taj model, iako uopće nije bitno kopiraju li ili ne, daj Bože da to na kraju uvedu i provode svi – rekao je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Dodajmo da ove jeseni koprivnički osnovnoškolci novu školsku godinu neće započeti zajedničkim satom kao što je to bilo posljednje dvije godine, rekla nam je viša stručna suradnica za informiranje i odnose s javnošću u Gradu Koprivnici Ivana Ledinski-Cvetković.

Naime, novi gradski pročelnici školarce od 2. do 8. razreda osnovnih škola planiraju okupiti u sklopu Europskog tjedna mobilnosti koji se svake godine održava od 16 do 22. rujna.

zatvori