Subota, 20. travnja 2024.

PLESOM DO ZDRAVLJA Marina Tomac Rojčević vodit će ovotjedne Zdravstvene susrete

Četvrti u nizu ovogodišnjih Zdravstvenih susreta pod suncobranima u dvorištu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica i Kina održat će se u petak, 24. kolovoza u 10 sati.

Učenici i nastavnici usmjerenja za medicinske sestre/tehničare opće njege Srednje škole Koprivnica zainteresiranima će mjeriti krvni tlak, razinu šećera u krvi i indeks tjelesne mase, a knjižničari će preporučivati knjižničnu građu na temu Zdravstvenog susreta. O ljekovitoj moći plesa govorit će Marina Tomac Rojčević:

„Ples je jedinstveni način izražavanja pojedinca vlastitim tijelom, a želja za ritmičkim pokretom i plesnim izrazom, izričajem, prirođena je svakome od nas. Plesom omogućujemo opuštanje i rušimo zapreke koje nas koče u svakodnevnoj komunikaciji. Osim na zdravlje, ples uvelike utječe i na razvijanje socijalnog i kulturnog identiteta i kao takva aktivnost preporučljiv je svakome.“

Knjižnica poziva sve zainteresirane za ovu temu da se priključe Zdravstvenom susretu i u ugodnom razgovoru s Marinom Tomac Rojčević postave pitanja koja imaju na ovu temu.

Zdravstveni susreti pod suncobranima provode se u suradnji s Općom bolnicom „Dr. Tomislav Bardek“ i Srednjom školom Koprivnica. U slučaju lošeg vremena susret će se održati u Čitaonici tiska na 1. katu Knjižnice.

zatvori