Četvrtak, 25. travnja 2024.

NASTUPI BIVŠIH SLAVENAŠA Katić, Štiglec i Savić izborili play-off Europske lige, debakl hrvatskih predstavnika

Uzvratne utakmice trećeg pretkola Europske lige odigrane su jučer, a nekoliko bivših Slavenaša izborilo je četvrto (play-off) pretkolo.

Najuvjerljiviji prolazak ostvarila je momčad Olimpije iz Ljubljane za koju nastupaju Dino Štiglec i Stefan Savić. Olimpija je jučer pobijedila finski HJK rezultatom 4:1, odnosno ukupnim rezultatom 7:1. Štiglec i Savić odigrali su čitavih 90 minuta utakmice.

Nikola Katić i njegov Glasgow Rangers nastavljaju s odličnom formom na početku sezone. Kako su u prvoj utakmici pobijedili Maribor kod kuće rezultatom 3:1, jučerašnji remi bez pogodaka u Sloveniji donio je Rangersima miran prolazak. Nikola Katić ponovno je sjajno odigrao čitav susret.

Osim Katića, Štigleca i Savića, i Goran Zakarić je s Partizanom izborio mjesto u play-offu.

Partizan iz Beograda u zanimljivom je susretu svladao danski Nordsjaelland rezultatom 3:2, a Zakarić iz igre je izašao u 80. minuti utakmice. Prva utakmica završila je rezultatom 2:1 za Partizan, odnosno s konačnih 5:3 za srpski klub.

S druge strane, hrvatski klubovi doživjeli su debakl u jučerašnjim utakmicama.

Hajduk je pod vodstvom bivšeg trenera Slaven Belupa, Željka Kopića, doživio šokantan poraz u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena. Steaua iz Bukurešta slavila je s konačnih 2:1, a bivši topnik Farmaceuta, Mirko Ivanovski u igri je bio do 73. minute te zaradio žuti karton. Spomenimo kako je prva utakmica na Poljudu završila bez pogodaka.

S druge strane, favorizirana Rijeka izgubila je na Rujevici od norveškog Sarpsborga 08. Norvežani su do pogotka vrijednog play-offa Europske lige stigli u 83. minuti. Dario Čanađija odigrao je čitav susret za Riječane, a Heber je iz igre izašao u 77. minuti utakmice. Podsjetimo, prva utakmica u Norveškoj završila je 1:1.

U play-offu, Olimpija iz Ljubljane igrat će protiv Spartaka iz Trnave, Glasgow Rangersi protiv ruske Ufe, a Partizan iz Beograda snage će odmjeriti s turskim Besiktasem.

Spomenimo još kako se u četvrto pretkolo Europske lige uključuje i azerbajdžanski Qarabag u kojem nastupa nekadašnji igrač Slavena Filip Ozobić. Qarabag će put do grupne faze Europske lige tražiti protiv moldavskog Sheriffa.

Utakmice četvrtog pretkola Europske lige na rasporedu su 23. kolovoza, a uzvrati se igraju sedam dana kasnije.

zatvori