Četvrtak, 25. travnja 2024.

Monteri solarno toplovodnih sustava uspješno završili program usavršavanja u Obrtničkom učilištu Pouka

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

U Obrtničkom učilištu Pouka u četvrtak, 2. kolovoza 2018. održan je završni ispit za polaznike programa usavršavanja za montere solarno toplovodnih sustava.

Nakon odslušanih 150 sati teorijske nastave i vježbi te odrađenih 50 sati praktične nastave 9 polaznika programa uspješno je položilo završni ispit te steklo Uvjerenje o usavršavanju za poslove montera solarno toplovodnih sustava.

Foto: Obrtničko učilište Pouka.

Pouka je ovaj program provodila u okviru projekta “Učenjem do posla” iz kojeg su bili pokriveni svi troškovi provedbe te je za polaznike bio u potpunosti besplatan. Iz projekta su financirani i putni troškovi za polaznike iz udaljenijih mjesta, troškovi zaštitne odjeće i opreme, osiguranje polaznika na praktičnoj nastavi, a nabavljena je i nova oprema za provedbu praktične nastave i vježbi u praktikumu Obrtničkog učilišta Pouka.

Foto: Obrtničko učilište Pouka.

U nastavku provedbe ovog projekta Pouka će provoditi još dva obrazovna programa – tesar i elektrozavarivač koji će za polaznike isto tako biti besplatni.

Projekt “Učenjem do posla” kandidiran je u okviru poziva “Podrška obrazovanju odraslih polaznika uključivanjem u prioritetne programe obrazovanja, usmjerene unapređenju vještina i kompetencija polaznika u svrhu povećanja zapošljivosti”, a cilj mu je unaprjeđenje znanja i vještina osoba s nižom razinom kvalifikacije ili bez kvalifikacije te dugotrajno nezaposlenih u svrhu povećanja njihove zapošljivosti. Partner u provedbi aktivnosti je Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci.

Vrijednost projekta je 515.079,13 kn, a za njegovu provedbu osigurana su bespovratna sredstva u 100% iznosu i to 85% iz Europskog socijalnog fonda temeljem Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, a 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Obrtničkog učilišta Pouka.

zatvori