Subota, 20. travnja 2024.

MIRKU PETROVIĆU U SPOMEN Međunarodna vatrogasna vježba u Sigecu

DVD Sigetec organizator je međunarodne vatrogasne vježbe što će biti održana ove subote.

Kako je Dravi.info rekao zapovjednik Darko Palaš, vježbu organiziraju u spomen na velikog podravskog vatrogasca i vatrogasnog pedagoga:

– I s radošću i s tugom organiziramo veliku vatrogasnu vježbu u spomen na našeg počasnog zapovjednika Mirka Petrovića. On je bio i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica, do 2000. godine. Vatrogastvo mu je bilo životni poziv. Svoja je znanja i vještine rado prenosio na generacije mladih vatrogasaca – rekao nam je zapovjednik DVD-a Sigetec Darko Palaš.

Mirku Petroviću u spomen vatrogasne vještine ove će subote pokazati organizator i domaćin, DVD Sigetec te gosti – dobrovoljna vatrogasna društva Peteranec, Legrad, Torčec i Koprivnički Bregi, Javna vatrogasna postrojba Koprivnica te vatrogasni prijatelji iz Češke – Zbor dobrovoljnih hasičov Rožmital pod Tremišnem nedaleko Praga. Vatrogasci iz Sigeca s njima surađuju i njeguju prijateljske odnose još od 1997. godine kad su se sreli na jednom vatrogasnom susretu u Budimpešti.

Svi će oni zajedno, na primjeru sigečkog vrtića i društvenog doma, pokazati kako vatrogasci spašavaju od plamena velike objekte.

Vatrogasni zapovjednik Palaš ujedno je najavio da će u vrijeme vježbe, u subotu 18. kolovoza od 14 do 15.30 na našim prometnicama biti više vatrogasnih vozila koja će se kretati uz upotrebu zvučnih i svjetlosnih signala. Riječ je o vozilima koja će sudjelovati na vježbi, a kretat će se na potezu Koprivnica – Peteranec – Sigetec; Legrad – Torčec – Sigetec, te Koprivnički Bregi – Hlebine – Sigetec.

Ostale sudionike u prometu zamolio je za strpljenje, a ostalim građanima poručio da, kako je riječ o planiranoj i organiziranoj vježbi, nema razloga za zabrinutost.

zatvori