Petak, 19. travnja 2024.

LJETNI RADOVI Nova pješačka staza na Lenišću, prevencija poplava u Kunovec Bregu

Na Trgu Zlate Bartl uređuje se pješačka staza, a u Kunovec Bregu sustav odvodnje oborinskih voda.

Riječ je o radovima pojačanog održavanja na prometnoj infrastrukturi na području grada Koprivnice koji se izvode putem Programa održavanja komunalne infrastrukture, a izvodi ih Koming.

Pješačka staza na Trgu Zlate Bartl povezat će postojeće pješačke staze i time će se dovršiti uređenje infrastrukture za promet pješaka na navedenom trgu. Staza duljine 40 metara trebala bi biti gotova do početka školske godine, a vrijednost radova je 20 tisuća kuna bez PDV-a.

A u Vinogradskoj ulici u Kunovec Bregu uređuje se sustav odvodnje oborinskih voda: uređeno je 70 metara novog jarka oborinske odvodnje uz prometnicu koji je u cijelosti obložen betonskim kanalicama. Izgrađen je novi propust odvodnje u duljini od 10 metara, a 60 metara postojećeg jarka oborinske odvodnje obloženo je kamenom. Radovi su pred završetkom i očekuje se da tamo više neće biti problema s poplavljivanjem prometnice i okolnih parcela prilikom većih količina oborina. Vrijednost tih radova iznosi 70 tisuća kuna bez PDV-a.

Radove su jučer obišli gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i njegova zamjenica Ksenija Ostriž u pratnji pročelnika Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislava Golubića.

koprivnica.hr
koprivnica.hr
koprivnica.hr
koprivnica.hr
zatvori