Subota, 20. travnja 2024.

Leon Međimorec pokazao ribolovno umijeće na Svjetskom prvenstvu u Italiji

Leon Međimorec, član Športskog ribolovnog kluba Karas iz Kuzminca nastupio je 3. i 4. kolovoza na 11. Svjetskom ribolovnom prvenstvu održanom u Italiji kao član hrvatske U-25 selekcije.

Leonu je to bio već šesti nastup na svjetskom prvenstvu. Nezamjenjiv je član hrvatske ribolovne reprezentacije te se već natjecao dva puta u Italiji te jednom u Nizozemskoj, Portugalu, Francuskoj i Irskoj.

Mjesto održavanja Svjetskog prvenstva bio je Cavo Lama Canal u mjestu Novi di Modena. Riječ je o jednom od kanala koji služi za navodnjavanje, a od riba najviše se lovila babuška i šaran. No, kanal je bogat i riječnim rakom što je ribolovcima pravilo probleme. Prvog dana dvodnevnog natjecanja Leon je ostvario drugi najveći pojedinačni ulov, a drugog dana Hrvatska je osvojila 3. mjesto od 14 zemalja, ispred ribolovnih velesila poput Italije i Francuske. Pojedinačno, Leon je osvojio 16. mjesto u konkurenciji od 69 natjecatelja.

Inače, Leon je član i natjecateljske ekipe ŠRK Karas iz Kuzminca, koja je ove godine dva kola prije kraja osigurala naslov prvaka Treće lige sjever dogodine će vjerojatno nastupiti u višem natjecateljskom rangu.

A s obzirom na odlične nastupe, Leon će boje Hrvatske braniti i dogodine na nekom od svjetskih natjecanja.

zatvori