Petak, 29. ožujka 2024.

Koprivničanci Marijan Špoljarić i Marijan Šaško novi su članovi obitelji zlatnih darivatelja krvi

Skoro pet stotina doza krvi prikupljeno je na redovnim mjesečnim akcijama u kolovozu, doznajemo iz Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica. Naši su sugrađani i ovog puta iskazali svoju humanost pa je tako Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica prikupilo novih 448 doza dragocjene tekućine.

Najviše je krvi ponovno prikupljeno u sjedištu koprivničkog Crvenog križa: 273 doza krvi od 328 prijavljenih davatelja.

Novih 25 doza prikupljeno je u prostorijama koprivničke Policijske uprave, a dragocjena tekućina prikupljala se i u okolici Koprivnice. U Goli je krv dalo 50 od 61 darivatelja krvi koji su pristupili akciji, dok su u Koprivničkom Ivancu od 44 prijavljena krv dala 33 dobrovoljna darivatelja krvi.

Zadnji dan akcije – u prostorijama Komunalca, KC Plina i KC Voda, od 28 darivatelja krvi koji su pristupili akciji, krv je dalo 24 darivatelja, a u Tvornici Danica od prijavljenih 27 krv su dala 24 dobrovoljna darivatelja krvi.

Na akcije se u kolovozu tako odazvalo 545, a krv su dala 448 dobrovoljna darivatelja krvi – 355 muškaraca i 93 žene. Krv je prvi puta dalo 17 dobrovoljnih darivatelja krvi, a spomenimo i da njih 97 nije moglo dati krv.

Ovog mjeseca dvije su osobe postale novi članovi obitelji zlatnih darivatelja krvi. Naime, krv su stoti puta dali Koprivničanci Marijan Špoljarić i Marijan Šaško.

Izvor: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica.
Izvor: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica.
Izvor: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica.
Izvor: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica.
zatvori