Utorak, 26. ožujka 2024.

JUNAK POBJEDE ĐELEKOVCA Vedran Petak: Pokazali smo da ova ekipa ima karakter

U utakmici prvog kola Prve županijske lige, Osvit iz Đelekovca je na domaćem terenu ugostio Bratstvo iz Kunovca i sjajnom predstavom preokrenuo rezultat nakon što su na poluvremenu gubili 2:0.

Kunovčani su u utakmicu ušli napadački i ubrzo su vodili 2:0 golovima Dominika Petrana.

Međutim, pred kraj prvog poluvremena, gostujući igrač Viktor Bartolić zaradio je izravni crveni karton nakon što je pred svojim vratima srušio domaćeg napadača.

Za Đelekovec su redom zabijali Petak, Glavak, ponovno Petak i na kraju Kurek.

Upravo je prvi pogodak Vedrana Petaka probudio Đelekovčane.

– Utakmica je definitivno bila zanimljiva za publiku, šest golova, crveni karton i napadačka igra s obje strane. Prvo poluvrijeme je pripalo gostima, bili su za nijansu bolja ekipa i uspjeli su zabiti dva gola iako smo i mi imali šanse koje nismo uspjeli realizirati. Drugo poluvrijeme je definitivno pripalo nama, odlučili smo od početka napasti protivnika s obzirom na to da su imali igrača manje. To se pokazalo kao pun pogodak, išli smo na sve ili ništa i čvrstom igrom uspjeli smo preokrenuti utakmicu. Kao ekipa smo pokazali karakter jer se nije bilo lako vratiti iz rezultatskog minusa, pogotovo protiv kvalitetne ekipa kao što je Kunovec – rekao je Vedran Petak, igrač Osvita.

S Petakom se složio i njegov suigrač, vratar Zoran Vlah.

– Prvo poluvrijeme gosti su imali posjed lopte, a mi smo se orijentirali na kontre i polukontre u kojima smo stvorili nekoliko prilika, ali nažalost nismo uspjeli postići pogodak. Na poluvremenu utakmice trener je napravio neke taktičke promjene te smo u drugome dijelu odmah počeli pritiskati protivnika na njihovoj polovici terena. Znali smo da smo fizički puno spremniji od njih te smo velikom željom i zalaganjem cijele ekipe uspjeli zabiti četiri gola i zasluženo preokrenuti utakmicu u svoju korist. U ovoj utakmici mislim da je presudilo srce, želja i borbenost mojih suigrača za pobjedom. Mislim da svi možemo biti ponosni jedni na druge i na utakmicu kakvu smo jučer odigrali – zaključio je Vlah.

Đelekovčani su na kraju utakmice slavili s 4:2 i tako na najbolji mogući način otvorili novu sezonu Prve županijske nogometne lige.

U drugom kolu koje se igra nadolazećeg vikenda, Osvit ide u goste kod Miklinovca, a Kunovčani će na domaćem terenu ugostiti Tomislav-Radnik.

zatvori