Četvrtak, 18. travnja 2024.

Ivica Suvalj (Mreža) traži tematsku sjednicu Gradskog vijeća o financijskoj situaciji u Komunalcu

Potaknut medijskim napisima i raspravom vezanom uz, kako kaže, financijske dubioze u kojima se našlo Gradsko komunalno poduzeće Komunalac koja već neko vrijeme ne jenjava na društvenim mrežama, koprivnički gradski vijećnik iz redova Mreže nezavisnih lista Ivica Suvalj pokrenuo je postupak sazivanja posebne sjednice Gradskog vijeća grada Koprivnice na tu temu.

Vijećnik Suvalj okupljenim je novinarima rekao da će već danas prikupiti potrebne potpise gradskih vijećnika koje će potom odnijeti predsjedniku Gradskog vijeća Ivanu Palu. Sedam potpisa, koliko mu prema poslovniku minimalno treba, kaže, neće mu biti problem prikupiti jer ima potporu HDZ-a.

– Zbog čega to želimo napraviti? Želimo čuti što je od svega onoga što slušamo u posljednjih godinu dana istina, s kojim se problemima Gradsko komunalno poduzeće nosi i koje poteze treba povući. Želimo da građani Koprivnice i zaposlenici Komunalca dobiju odgovor na pitanje nalazi li se Komunalac u teškim financijskim problemima i kakvo je realno stanje u poduzeću – obrazložio je Suvalj.

Hoće li vijećnik Suvalj uspjeti u svom naumu ostaje nam za vidjeti. Naime, nakon što predsjednik Gradskog vijeća dobije prikupljene potpise, on i gradonačelnik prijedlog mogu ili ne moraju prihvatiti. No, ako zahtjev bude odbijen, predsjednik Gradskog vijeća je prema pravilniku dužan prijedlog tematske sjednice uvrstiti kao jednu od točaka dnevnog reda prve sljedeće sjednice.

zatvori