Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Mladi rukometaši nastupaju na Europskom prvenstvu u Koprivnici, gradonačelnik Jakšić poželio im dobrodošlicu u grad sporta

Hrvatska muška kadetska rukometna reprezentacija priprema se za Europsko prvenstvo koje počinje sutra i kojemu će Koprivnica biti jedan od domaćina. Tim je povodom najbolje hrvatske rukometaše mlađe od 18 godina danas ugostio gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić sa svojom zamjenicom Ksenijom Ostriž.

Koprivnica je, uz Varaždin, drugi put zaredom u dvije godine domaćin ovog natjecanja, a gradonačelnik Jakšić istaknuo je kako je to sasvim opravdano:

– Grad Koprivnica je grad sporta koji, s obzirom na svoju veličinu, doista ostvaruje fantastične rezultate. Koprivnica ima nekih 32 tisuće stanovnika, a imamo prvoligaša u nogometu, imamo i ženski rukometni klub koji je doista poznat ne samo u Hrvatskoj nego i diljem Europe, ali sve se više i više, što je vama možda zanimljivo, radi s našim muškim rukometašima koji polako, ali sigurno kroz seniore i još više kroz omladinski pogon ostvaruju sve ljepše i bolje rezultate.

Izbornik hrvatske reprezentacije Boris Lisica zahvalio je gradonačelniku na prijemu te izrazio nadu da će i ova selekcija doći do medalje, kao i njihovi prethodnici prije dvije godine koji su osvojili srebro:

– Drago mi je da smo u jednom sportskom, rukometnom gradu. Vodeći ste u ženskom rukometu, a vidimo da ste se opredijelili da ugostite i muški rukomet. Pratili ste to i prije dvije godine kada je ta selekcija osvojila medalju. Dobro smo trenirali, dat ćemo sve od sebe i nastojati opravdati vaša očekivanja.

Europsko kadetsko prvenstvo u Koprivnici i Varaždinu traje od 9. do 19. kolovoza. Hrvatska reprezentacija u Sportskoj dvorani Gimnazije “Fran Galović” igrat će utakmice skupine A protiv Izraela, Portugala i Srbije, kao i dvije utakmice razigravanja. Završnica turnira igrat će se u Varaždinu.

Europsku smotru Hrvatska otvara u Koprivnici sutra od 20:30 protiv Portugala. Dan kasnije igrat će protiv Izraela, a skupinu će zaključiti 12. kolovoza protiv Srbije.

Raspored Hrvatske na Europskom prvenstvu:
9.8.2018. u 20:30 Hrvatska – Portugal
10.8.2018. u 20:30 Hrvatska – Izrael
12.8.2018. u 20:30 Hrvatska – Srbija

zatvori