Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Slaven Belupo minimalno poražen od Dinama, Bogojević zabio počasni pogodak

Nogometaši Slaven Belupa poraženi su u trećem kolu Hrvatski Telekom Prve lige. Na gostovanju u Zagrebu bolji je bio Dinamo rezultatom 2:1, a jedini pogodak za Farmaceute postigao je Bogojević.

Kako prenose službene Slavenove internetske stranice, trener Tomislav Ivković, u odnosu na prošlu utakmicu protiv Gorice, napravio je dvije promjene u prvom sastavu. Umjesto Dolčeka i Gordane u prvih 11 istrčali su Bogojević i Vidović koji je zaigrao s maskom na licu kao zaštitom za nos.

Dinamo je poveo u 19. minuti utakmice kada je Hodžić matirao Markovića s desetak metara udaljenosti. Sumnjivo je bilo primanje lopte napadača zagrebačke momčadi kojeg je lopta pogodila u ruku. Bila je to jedna od dvije prilike koju je domaćin napravio. Nažalost i druga je rezultirala golom. U 42. minuti nakon kornera za Dinamo nastala je gužva u 16-ercu Slavena, a u njoj se najbolje snašao Lešković i zabio za 2:0. Valja istaknuti spornu situaciju sredinom prvog poluvremena kada je u domaćem kaznenom prostoru srušen Jelić, ali je Križarić ostao nijem.

Veliku priliku Slavenovi nogometaši imali su u 55. minuti. Bongongui se sjurio s centra prema golu Dinama, ali je loše pucao sa 16 metara. U 71. minuti Goda je uputio centaršut, lopta je došla do Bongonguija, ali ju je on poslao iznad grede udarcem iz voleja. Desetak minuta kasnije isti igrač ponovno je zaprijetio golu domaćina, ali je epilog bio isti.

U 90. minuti rezultat je smanjio Bogojević, a prava je šteta što Slaven u drugom poluvremenu nije ranije postigao pogodak jer bi u potpunosti zakomplicirao susret.

10. kolovoz 2018. – Treće kolo Hrvatski telekom Prve lige
Zagreb, Maksimir
GNK Dinamo – NK Slaven Belupo 2:1 (2:0)
GNK DINAMO: Livaković – Moharrami, Lešković, Rrahmani, Perić – Kadzior, Šunjić, Knežević (od 76. Gojak), Oršić (od 46. Menalo) – Gavranović (od 61. Stojanović), Hodžić. Trener: Nenad Bjelica.
NK SLAVEN BELUPO: Marković – Karamarko, Međimorec (od 55. Musa), Šarlija, Goda – Aparicio (od 46. Gordana), Vidović, Puclin – Bongongui, Jelić (od 46. Mendy) , Bogojević. Trener: Tomislav Ivković.
Suci: Igor Križarić (Čakovec), Goran Perica (Šibenik), Hrvoje Radić (Split)
Četvrti sudac: Goran Gabrilo (Split)
Delegat: Darko Kolesarić (Osijek)
Kontrolor: Danijel Trampus (Osijek)
Strijelci: 1:0 Hodžić 19′, 2:0 Lešković 43′, 2:1 Bogojević 90′
Žuti karton: Moharrami 52′, Perić 83′ (Dinamo); Šarlija 47′, Karamarko 49′, Puclin 71′ (Slaven Belupo)
Crveni karton: –

nk-slaven-belupo.hr
nk-slaven-belupo.hr
nk-slaven-belupo.hr
nk-slaven-belupo.hr
nk-slaven-belupo.hr
nk-slaven-belupo.hr
nk-slaven-belupo.hr
zatvori