Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Odličan ribolov obilježio drugo kolo Spin lige na jezeru Rasinja punom grabežljivaca

Šest je sati trajalo natjecanje drugog kola Spin lige na jezeru Rasinja te je ocijenjeno jednim od najzanimljivijih u cijeloj sezoni. U organizaciji koprivničkog Športskog ribolovnog kluba Šoderica, u Rasinju je stiglo 10 prvoligaških ekipa koje su pokušale osvojiti bodove na svima nepoznatom jezeru.

Prvo mjesto osvojila je ekipa ŠRK Ogulin 1 (Kuzmić/Matijašić) s 20 ulovljenih riba i ostvarenih 20.813 bodova, drugo mjesto osvojila je ekipa ŠRK Šoderica sa 17 ulovljenih riba i ostvarenih 16.944 bodova, a treće ŠRK Interland Varaždin (Šestak/Županić) s 15 ulovljenih riba i ostvarenih 15.958 bodova. Sve ostale ekipe ulovile su od sedam do deset riba u mjeri koje su se bodovale.

Jedan od ribiča, Mirko Hanžeković, pojasnio je zašto je natjecanje na rasinjskom jezeru bilo posebno zanimljivo:

– Iako se zna da je jezero bogato grabežljivim vrstama riba – što se pokazalo kroz nekoliko održanih kup natjecanja s obale – ribiči su se trebali snaći na 25 hektara površine jezera i ostvariti značajni ulov za rezultat kola lige. Ribolov je bio više nego odličan te je ulovljeno 120 riba u mjeri. Bodovale su se sve ribe prema zakonski propisanim minimalnim mjerama. Najviše se lovio bass i nešto klena, vrste koje se najbolje love po ljeti i vrućinama – rekao je Hanžeković.

Nakon dva kola u vodstvu je ŠRD Ogulin 1 s četiri boda, druga je ekipa ŠRD Ogulin 2, a treća ŠRU Udica Donji Miholjac. Treće kolo nastavlja se početkom rujna u Varaždinu.

zatvori