Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO: NEKI NA MORE, NEKI U PLANINE Romeo Sinjeri i Petra Hojsak u slovenskim Alpama

Romeo Sinjeri i Petra Hojsak, oboje iz Koprivnice, prošli tjedan izveli su uspon na dva najviša vrha Kamniško-Savinjskih Alpi s teže sjeverne strane.

Jezersku Kočnu (2540m) i Kokrsku Kočnu (2520m) su popeli na način da su napravili prečenje iz jedne doline u drugu, što je fizički vrlo zahtjevno jer se radi o svladavanju 1700 metara nadmorske visine i otprilike 18 km duge dionice s jedne na drugu stranu.

Krenuli su iz Zgornjeg Jezerskog do Češke koče koja se nalazi na 1542 m. Od nje su preko sjeverne strane “napali” Kočne. Svladavši ih, spustili su se u drugu dolinu na Kokrnsko sedlo i tamo vidno umorni prespavali u planinarskom domu Cojzova koča.

Drugi dan uslijedio je uspon na najviši vrh KSA, a to je Grintovec (2558m) i tehnički zahtjevan spust po zapadnom grebenu na sjevernoj strani, te su se preko Mlinarskog sedla spustili do Zgornjeg Jezerskog.

Iako Romeo kaže da to nije ništa posebno zahtjevno, mi u to baš nismo povjerovali jer fotografije ne odaju taj dojam. Uostalom, pogledajte i sami na fotografijama.

zatvori