Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Branitelji iz Bjelovara i Koprivnice zajedno odali počast poginulim suborcima

Ratni vojni veterani iz Bjelovara i Koprivnice zajedno su odali počast svim poginulim i nestalim braniteljima u Domovinskom ratu.

U četvrtak, 2. kolovoza, članovi udruge HVIDR-a iz Bjelovara te pripadnici braniteljskih udruga Grada Koprivnice zapalili su svijeće kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata na koprivničkom Florijanskom trgu. U odavanju počasti pridružio im se gradonačelnik Mišel Jakšić.

Na ovaj su se način prisjetili poginulih bojovnika te se tako priključili obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.

Spomenimo da su bjelovarski branitelji posjetili naš grad u sklopu biciklističkog maratona “Zajedno putevima istine”. Članovi udruge, ali i ostali simpatizeri obilaze značajna mjesta Domovinskog rata za članove udruge i njihove obitelji.

Biciklistički maraton ove je godine krenuo 1. kolovoza iz Bjelovara, a proći će još preko Donje Stubice, Varaždina, Slatine, Pakraca, Novske i Hrvatske Kostajnice do mjesta Čukur gdje se nalazi spomen obilježje Gordanu Ledereru.

zatvori