Petak, 29. ožujka 2024.

DA BI MALI ZNALI, A VELIKI PAZILI Udruzi “Bolje sutra” odobren još jedan edukativni projekt

Udruga osoba s invaliditetom “Bolje sutra” grada Koprivnice predstavila je danas na konferenciji za medije još jedan novi projekt. Naziv mu je “Da bi MALI znali, a VELIKI pazili”, a cilj podizanje razine sigurnosti za pješake u prometu u lokalnoj zajednici.

Riječ je o trećem projektu koji je ovoj udruzi odobrilo Ministarstvo unutarnjih poslova i to u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, rekla je voditeljica projekta Renata Glavica dodavši njegovu krajnju namjeru.

Renata Glavica. Snimila Sonja Barčanec.

– Ono što očekujemo kao rezultate po završetku projekta je povećanje informiranosti o prometnoj kulturi i sigurnim načinima prelaska preko pješačkih prijelaza i to za 195 direktnih korisnika, 45 osoba s invaliditetom, 60 djece predškolskog uzrasta, 55 učenika osnovnoškolskog uzrasta, 35 pripadnika romske nacionalne manjine i oko 5 tisuća indirektnih korisnika Koprivničko-križevačke županije o zaštiti pješaka u prometu.

Partneri na ovom projektu su Osnovna škola Sokolovac, Dječji vrtić Vrapčić Drnje i Udruga Roma Korak po korak. Vrijednost mu je 100.000 kuna, a brojne edukativne aktivnosti, poput izrade glazbenog spota i radionica za korisnike, provode se od 8. svibnja 2018. do 30. svibnja 2019. godine.

zatvori