Petak, 26. travnja 2024.

Čitatelj je s nama podijelio još jedno ‘ugodno’ iskustvo iz vlaka

Putnici koji su rano jutros krenuli vlakom u Zagreb ogorčeni su kašnjenjem zbog, kako im je rečeno, kvara na lokomotivi, za što kažu da je samo posljednji u nizu problema s kojima se svakodnevno susreću.

Riječ je o vlaku br. 771, tzv. “Hitrom Varaždincu” kojim mnogi Koprivničanci i Podravci ujutro putuju na posao u Zagreb. Vlak po voznom redu iz kolodvora Koprivnica kreće u 6 sati i 19 minuta. No, umjesto brze vožnje prema Zagrebu, “Varaždinec” se 16 minuta “vukao” do stanice Mučna Reka i tamo je – stao.

– Kondukterka nas je nakon nekoliko minuta obavijestila da ćemo zbog kvara na Lokomotivi čekati oko 30 minuta, no čekali smo oko sat vremena – piše nam čitatelj Patrik koji je bio u navedenom vlaku.

Iz Mučne Reke napokon su krenuli u 7:37, sa 74 minute zakašnjenja. Na odredište, Glavni kolodvor u Zagrebu, stigli su sa 79 minuta zakašnjenja; umjesto u 7:25, u 8:44.

– Vlak je prije polaska sa stanice Koprivnica stajao barem pola sata prikopčan na vagone i pokrenut. Nikome od putnika nije jasno kako je vlak mogao stajati pola sata u Koprivnici, a da se već tamo nije vidio kvar, nego smo morali čekati jedan sat u Mučnoj Reki – kaže Patrik te dodaje:

– Naravno, ta priča je samo jedna u nizu priča koje putnici proživljavaju gotovo svakodnevno s HŽ-om. O tome da klima ne radi u poslijepodnevnim satima kada se vraćamo s posla ne treba vjerojatno ni pisati, iako je rang vlaka Inter City.

– S obzirom da je nama putnicima dosta pisati konstantne prigovore službi za korisnike HŽPP-a, ovim putem obraćamo se vašoj redakciji kako bi javnim objavama ukazali na jedan problem koji vaši sugrađani koji putuju na posao u Zagreb proživljavaju – zaključuje Patrik.

U ovom trenutku još nemamo informaciju što se s “Varaždincem” jutros dogodilo.

zatvori