Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO: LETEĆI VRAGEC Boris Vadla potvrdio je sjajnu formu na Grobniku, ide prema drugom mjestu u državi

Boris Vadla prošlog je vikenda nastupio na Alpe Adria International Motorcycle Championshipu koji se održavao od 27. do 29. srpnja na Grobniku.

Popularni “Leteći vragec” iz Malog Otoka nastupio je u klasi 1000 SST koja se boduje za Prvenstvo Hrvatske. U subotnjoj utrci završio je na odličnom 15. mjestu ukupnog poretka Alpe-Adria Championshipa, odnosno na šestom mjestu Prvenstva Hrvatske.

Sjajan je to rezultat s obzirom na to da ovu utrku voze samo najbolji vozači iz Češke, Njemačke, Poljske, Slovačke, Hrvatske, Italije i Austrije.

Snimio Zoran Vlah

– Ovo je bio moj prvi nastup na jednoj takvoj utrci na Grobniku. Ni sam nisam bio svjestan kakva je to utrka i u što se zapravo upuštam. Imao sam strahove do pred sam nastup. Ali kad je krenula utrka i kad me ispunio adrenalin, bilo je pravo zadovoljstvo sudjelovati u jednoj takvoj prestižnoj utrci. Napravio sam dobro vrijeme, s motorom nisam imao nikakve probleme i zbog svega što sam naveo, jako sam zadovoljan svojim šestim mjestom – rekao nam je Vadla.

U nedjeljnoj utrci Boris je ponovio rezultat iz prve utrke, s time da je popravio svoj osobni rekord kruga od 1:33.056.

Da je jedan od najboljih vozača u Hrvatskoj pokazao je već u lipnju 2016. godine. Tada je u svojoj tek trećoj utrci karijere osvojio senzacionalno treće mjesto u najjačoj klasi 1000 SST, ispred aktualnog prvaka.

Rezultat i ne bi bio toliko senzacionalan da Vadla ne vozi motor iz 2006. godine, serijski motocikl registriran za “normalnu” vožnju po cestama. Njegov motor daleko je najslabiji motocikl koji je sudjelovao na utrci. Boris je iza sebe ostavio i nekoliko puta skuplje motocikle te iskusne vozače koji već godinama voze moto utrke.

Snimio Zoran Vlah

Boris ima veliku podršku svoje obitelj, djevojke te brojnih sponzora.

Neizostavni dio njegove ekipe je i mehaničar Ivan Solarić, bez kojeg Boris i njegov BMW S 1000 RR ne bi mogli tako vješto juriti po trkaćim stazama diljem Hrvatske.

Međutim, najveću ulogu u Borisovom strelovitom napretku ima njegov trener Krešimir Erdec. Popularni Kec je bivši četverostruki prvak Hrvatske u klasi 1000 SST i odličan trener za talentiranog Vadlu.

U ukupnom poretku Prvenstva Hrvatske u najjačoj klasi 1000 SST Boris se trenutno nalazi na odličnom 3. mjestu. Do kraja prvenstva ostale su još četiri utrke. U kolovozu su na rasporedu dvije utrke u Požegi, a početkom rujna dvije utrke na Grobniku.

U slučaju da Boris u preostale četiri utrke nastavi sa sjajnom formom, na kraju sezone vrlo je lako moguće da 2018. godinu završi kao drugi najbolji vozač u Hrvatskoj.

Tekst pripremio Zoran Vlah.

Snimio Miroslav Blažek – Kina.
Snimio Miroslav Blažek – Kina.
Snimio Miroslav Blažek – Kina.
Snimio Miroslav Blažek – Kina.
Snimio Miroslav Blažek – Kina.
Snimio Miroslav Blažek – Kina.
Snimio Miroslav Blažek – Kina.
Snimio Miroslav Blažek – Kina.
zatvori