Petak, 19. travnja 2024.

BIVŠI SLAVENAŠI Katić odličan u pobjedi Rangersa, Zakarić zabio prvijenac za Partizan

Klubovi diljem Europe jučer su odigrali prve utakmice trećeg pretkola Europske lige, a u njihovim redovima nastupilo je i nekoliko bivših igrača Slaven Belupa.

Nikola Katić odigrao je čitav susret za Glasgow Rangerse koji su svladali Maribor rezultatom 3:1. Katić je čvrsto držao obranu Rangersa i još jednom potvrdio kako je odlazak u škotskog velikana bio pun pogodak.

Olimpija iz Ljubljane pregazila je finski HJK rezultatom 3:0. U redovima Olimpije, Dino Štiglec odigrao je cijeli susret, a Stefan Savić u igru je ušao u 85. minuti. Štiglec i Savić nosili su dres Slaven Belupa u razdoblju od 2015. do 2017. godine.

Hajduk i Rijeka jedini su hrvatski predstavnici u trećem pretkolu Europske lige. Hajduk je na Poljudu odigrao bez golova protiv rumunjske Steaue, a Rijeka je na gostovanju kod norveškog Sarpsborga 08 odigrala 1:1. Dario Čanađija odigrao je čitav susret za Rijeku te zaradio žuti karton, a Brazilac Heber u igri je bio do 66. minute. Mirko Ivanovski, najbolji strijelac Slaven Belupa iz prošle sezone, odigrao je vrlo dobru utakmicu za Hajduk, a iz igre je izašao u 64. minuti.

Goran Zakarić postigao je drugi pogodak u pobjedi Partizana iz Beograda nad danskim Nordsjaellandom. Partizan je slavio na gostovanju u Danskoj rezultatom 2:1, a Zakarić je postigao pogodak za 2:0 u 64. minuti utakmice.

Podsjetimo, Zakarić je u Slaven Belupu igrao u sezoni 2015./16. kao igrač na posudbi iz Dinama. Prije nekoliko dana Zakarić je napustio redove Željezničara i pojačao Partizan u transferu vrijednom 200.000 eura.

Uzvratne utakmice trećeg pretkola Europske lige na rasporedu su 16. kolovoza.

zatvori