Četvrtak, 25. travnja 2024.

VRIJEME SE KVARI U petak pogoršanje s pljuskovima i grmljavinom

Nakon kišnog i svježeg kraja lipnja, vrijeme će se ponovno pokvariti. Doduše, ovoga puta samo kratkotrajno i temperature neće toliko pasti, no ponegdje bi moglo biti i izraženijih nevremena.

Već u četvrtak navečer nije isključeno da se ponegdje razvije kakav jači grmljavinski pljusak. U trenutku objave ovog članka takvih aktivnosti već ima sjevernije i zapadnije od nas, nad Slovenijom i Austrijom, a tijekom večeri ponešto eventualno može zahvatiti i sjever Hrvatske. No, bit će to sporadične nestabilnosti i većina mjesta ipak će ostati suha, bez svjetlosnih i zvučnih efekata s nebesa.

Petak će nam donijeti pogoršanje vremena; ne toliko dugotrajno koliko ponegdje intenzivno. Bit će promjenjivo do pretežno oblačno, povremeno uz kišu ili grmljavinske pljuskove, osobito prema kraju dana (ali može ih biti i ranije). Prognostički modeli ukazuju na to da bi jače oluje ipak trebale ostati podalje od naših krajeva, no na mjestimice jaku kišu i grmljavinu ipak treba računati. Zapuhat će umjeren, prolazno i pojačan sjeverni vjetar, a najvišu dnevnu temperaturu očekujemo oko 25 ili 26 stupnjeva; navečer hladnije.

Subota će nam donijeti smirivanje vremena te djelomično razvedravanje ili barem sunčana razdoblja. Bit će uglavnom suho, osim ako sjeverna struja ne nanese kakav zalutali pljuščić. Puhat će sjeverac, ali neće biti hladno i temperature bi trebale biti slične onima u petak, ako ne i malo više. Nedjelja će biti također topla uz sjeverac.

Početak sljedećeg tjedna donosi nam ljepše vrijeme, a kasnije ipak postoje šanse za povremene pljuskove tu i tamo.

zatvori