Četvrtak, 25. travnja 2024.

VIDEO: ZA BEZBRIŽNO LJETO Koprivnička specijalistica dermatovenerologije ima korisne savjete za vas

U emisiji Radio Drave ‘Zdravlje je najvažnije’ specijalistica dermatovenerologije dr. Ivana Bardek savjetovala nas je kako se zaštiti od sunca i održavati osobnu higijenu tijekom ljeta.

Posebno nas je upozorila da ljudi svjetlije puti, ali i ostali, posebnu pozornost moraju posvetiti svojim madežima. Svaka nepravilnost i promjena zahtijevaju pregled kod liječnika kako bi se spriječile pogubne posljedice, osobito kad govorimo o onim najtežim oblicima, melanomima, upozorila je dr. Bardek.

I dok u velikim gradovima mnogi građani s nestrpljenjem očekuju Euro melanom day, koji obilježavamo 30. svibnja, kako bi bez uputnica i puno čekanja pregledali svoje madeže, u Koprivnici za to nema potrebe. Iako se na pregled dermatologa u koprivničkoj bolnici čeka više tjedana, u slučaju uočavanja promjena na madežima, termin za pregled dobiva se vrlo brzo, rekla nam je dr. Bardek.

Također je upozorila da tijekom ljeta ne pretjerujemo s tuširanjima i osobnom higijenom, a savjetovala je i kako spriječiti urastanje dlaka nakon depilacija i brijanja. Pogledajte video.

 

zatvori