Utorak, 26. ožujka 2024.

Večeras na otvorenom poslušajte kratke, ali slatke lekcije vrijedne širenja

U dvorištu Kina Velebit i Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ večeras će se održati prikazivanje TED-Ed lekcija na otvorenom.

Ovog puta tema su „Kratke, ali slatke! TED-ED lekcije vrijedne širenja“. Namjena takvih lekcija jest da, kao i TED govori, u kratkom vremenu objasne neku temu ili neki problem.

TED-Ed platforma inicijativa je mladih i obrazovnog programa TED-a. Misija TED-Edova je prezentirati ideje učitelja i studenata iz cijelog svijeta, a svatko može sudjelovati i napraviti neku lekciju na zanimljivu temu. U samoj srži svakog videa je učenje najčešće u animiranom obliku te se na taj način do danas napravila velika knjižnica animiranih videozapisa. Takva međunarodna platforme namijenjena je učiteljima za stvaranje vlastitih interaktivnih lekcija, ali i kao pomoć učiteljima i znatiželjnicima diljem svijeta da dovedu TED u svoje škole.

TED-Ed je izrastao iz ideje vrijedne širenja u nagrađenu obrazovnu platformu koja svaki tjedan služi milijunima učitelja i studenata širom svijeta, a ovog ljeta će organizatori TEDxKoprivnicaLibrarya odabrati zanimljive animirane filmiće kako bi približili tu platformu i Koprivnici.

Večerašnje projekcije počet će u 20:30 sati.

zatvori