Pred nama je velika polufinalna utakmica Svjetskog nogometnog prvenstva. Hrvatska reprezentacija večeras od 20 sati borit će se s Engleskom za prolaz u finale.

Pitali smo naše Koprivničanke i Koprivničance, Podravke i Podravce te igrače našeg nogometnog prvoligaša: što očekuju od večerašnjeg susreta?

Odgovore pročitajte u nastavku!

Snimio Luka Šarlija.

Vedran Medenjak, trener Nogometnog kluba Koprivnica:

Hrvatska ide u finale! Bit će to jako teška utakmica u kojoj, vjerujem, neće pasti puno golova. Zapravo, mislim da će regularni dio završiti 1:1 i da ćemo ponovno imati više sreće u izvođenju jedanesteraca.

Ivan Pal. Snimio Marko Posavec.

Ivan Pal, predsjednik Gradskog vijeća Grada Koprivnice i dugogodišnji sportski djelatnik

Mislim da će i ova utakmica biti napeta do zadnjih trenutaka. Riječ je o utakmici u kojoj će obje momčadi ići na glavu, nema se više što izgubiti. Veselim se večerašnjem polufinalu jer smatram da ćemo gledati najbolju Hrvatsku dosad, sve u svemu očekujem jednu jako dobru tekmu. Rezultat će na kraju biti 1:0 u našu korist.

Snimio Marko Posavec.

Nikolina Notersberg, predsjednica Ženskog nogometnog kluba Koprivnica

Hrvatska će pobijediti 3:1, a mrežu Engleza zatresti će Modrić, Rebić i sigurno Mandžukić. Jedva čekam večerašnju tekmu, vjerujem da ćemo pokazati što sve znamo. Utakmicu ću pratiti okružena prijateljima u kućnoj atmosferi i svi smo spremni za veliko slavlje.

Snimio Marko Posavec.

Marina Horvat Pavlic, pročelnica Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine i pravne poslove

Sigurna sam u pobjedu naše reprezentacije, ali mislim da ćemo se i ovoj put namučiti. Prognoziram da ćemo u utakmici koja će nas odvesti u finale Svjetskog nogometnog prvenstva zabiti jedan, ali vrijedan pogodak i da će nam to biti dovoljno za prolaz.

Izvor: nk-slaven-belupo.hr

Farmaceuti s priprema:

Našu reprezentaciju prate i Farmaceuti koji se nalaze na pripremama u Sloveniji. Svaku utakmicu gledaju, kako se kaže, u jednome dahu, a nogometnom euforijom zarazili su i ostale goste hotela u kojem odsjedaju. Tako ni večeras neće biti ništa drugačije. – Svima u Slaven Belupu naravno želja je da se plasiramo u finale i da nogometna reprezentacija Hrvatske ispiše povijest pa premda to značilo da i ovog puta drhtimo do posljednjih sekundi, rekao je ispred Farmaceuta njihov glasnogovornik Luka Šarlija.

Snimio Marko Posavec.

Alen Szabo, igrač NK Mladost Molve:

Očekujem čvrstu i neizvjesnu utakmicu do samoga kraja no mislim da Hrvatska zaslužuje finale Svjetskog prvenstva. Prognoziram 2:1 za Hrvatsku.

Zoran Vlah. Snimio Marko Posavec.

Zoran Vlah, golman Borca iz Imbriovca:

Danas našu reprezentaciju čeka najteža utakmica na ovome Svjetskom prvenstvu. Od svih reprezentacija s kojima smo do sada igrali Engleska je daleko najkvalitetniji protivnik. Pretpostavljam da će Englezi u ovu utakmicu krenuti u formaciji 3-5-2, te će nam kroz krilne pozicije pokušati stvoriti probleme, te loptama u prostor tražiti Kanea i Sterlinga. Prednost za našu reprezentaciju u ovoj utakmici trebala bi biti na sredini terena, gdje bi Modrić i Rakitić uz pomoć još jednog veznog igrača (Badelj ili Brozović) te naših krilnih igrača i napadača trebali kroz posjed lopte tražiti svoju priliku za postizanje golova. Jer nekim visokim loptama, bojim se da u skok igri s Englezima nemamo šanse. Na kraju svega gledano smatram da je Engleska u ovoj utakmici blagi favorit, te da je na njima puno veći pritisak nego na našoj reprezentaciji. Bez obzira na sve, Hrvatska ima svoje prednosti u ovoj utakmici, te se svi nadamo da ćemo ih iskoristiti te “preskočiti” i ovu favoriziranu Englesku.