Četvrtak, 18. travnja 2024.

USUSRET POLUFINALU Pitali smo podravske nogometne fanove što očekuju od večerašnje utakmice

Pred nama je velika polufinalna utakmica Svjetskog nogometnog prvenstva. Hrvatska reprezentacija večeras od 20 sati borit će se s Engleskom za prolaz u finale.

Pitali smo naše Koprivničanke i Koprivničance, Podravke i Podravce te igrače našeg nogometnog prvoligaša: što očekuju od večerašnjeg susreta?

Odgovore pročitajte u nastavku!

Snimio Luka Šarlija.

Vedran Medenjak, trener Nogometnog kluba Koprivnica:

Hrvatska ide u finale! Bit će to jako teška utakmica u kojoj, vjerujem, neće pasti puno golova. Zapravo, mislim da će regularni dio završiti 1:1 i da ćemo ponovno imati više sreće u izvođenju jedanesteraca.

Ivan Pal. Snimio Marko Posavec.

Ivan Pal, predsjednik Gradskog vijeća Grada Koprivnice i dugogodišnji sportski djelatnik

Mislim da će i ova utakmica biti napeta do zadnjih trenutaka. Riječ je o utakmici u kojoj će obje momčadi ići na glavu, nema se više što izgubiti. Veselim se večerašnjem polufinalu jer smatram da ćemo gledati najbolju Hrvatsku dosad, sve u svemu očekujem jednu jako dobru tekmu. Rezultat će na kraju biti 1:0 u našu korist.

Snimio Marko Posavec.

Nikolina Notersberg, predsjednica Ženskog nogometnog kluba Koprivnica

Hrvatska će pobijediti 3:1, a mrežu Engleza zatresti će Modrić, Rebić i sigurno Mandžukić. Jedva čekam večerašnju tekmu, vjerujem da ćemo pokazati što sve znamo. Utakmicu ću pratiti okružena prijateljima u kućnoj atmosferi i svi smo spremni za veliko slavlje.

Snimio Marko Posavec.

Marina Horvat Pavlic, pročelnica Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine i pravne poslove

Sigurna sam u pobjedu naše reprezentacije, ali mislim da ćemo se i ovoj put namučiti. Prognoziram da ćemo u utakmici koja će nas odvesti u finale Svjetskog nogometnog prvenstva zabiti jedan, ali vrijedan pogodak i da će nam to biti dovoljno za prolaz.

Izvor: nk-slaven-belupo.hr

Farmaceuti s priprema:

Našu reprezentaciju prate i Farmaceuti koji se nalaze na pripremama u Sloveniji. Svaku utakmicu gledaju, kako se kaže, u jednome dahu, a nogometnom euforijom zarazili su i ostale goste hotela u kojem odsjedaju. Tako ni večeras neće biti ništa drugačije. – Svima u Slaven Belupu naravno želja je da se plasiramo u finale i da nogometna reprezentacija Hrvatske ispiše povijest pa premda to značilo da i ovog puta drhtimo do posljednjih sekundi, rekao je ispred Farmaceuta njihov glasnogovornik Luka Šarlija.

Snimio Marko Posavec.

Alen Szabo, igrač NK Mladost Molve:

Očekujem čvrstu i neizvjesnu utakmicu do samoga kraja no mislim da Hrvatska zaslužuje finale Svjetskog prvenstva. Prognoziram 2:1 za Hrvatsku.

Zoran Vlah. Snimio Marko Posavec.

Zoran Vlah, golman Borca iz Imbriovca:

Danas našu reprezentaciju čeka najteža utakmica na ovome Svjetskom prvenstvu. Od svih reprezentacija s kojima smo do sada igrali Engleska je daleko najkvalitetniji protivnik. Pretpostavljam da će Englezi u ovu utakmicu krenuti u formaciji 3-5-2, te će nam kroz krilne pozicije pokušati stvoriti probleme, te loptama u prostor tražiti Kanea i Sterlinga. Prednost za našu reprezentaciju u ovoj utakmici trebala bi biti na sredini terena, gdje bi Modrić i Rakitić uz pomoć još jednog veznog igrača (Badelj ili Brozović) te naših krilnih igrača i napadača trebali kroz posjed lopte tražiti svoju priliku za postizanje golova. Jer nekim visokim loptama, bojim se da u skok igri s Englezima nemamo šanse. Na kraju svega gledano smatram da je Engleska u ovoj utakmici blagi favorit, te da je na njima puno veći pritisak nego na našoj reprezentaciji. Bez obzira na sve, Hrvatska ima svoje prednosti u ovoj utakmici, te se svi nadamo da ćemo ih iskoristiti te “preskočiti” i ovu favoriziranu Englesku.

zatvori