Petak, 19. travnja 2024.

U koprivničkim školama još možete posuditi udžbenike za sljedeću školsku godinu

U koprivničkim osnovnim školama još uvijek ima udžbenika za posuditi. Riječ je o udžbenicima koje je Grad preko programa subvencija platio nekim učenicima, a oni su ih bili na kraju školske godine dužni vratiti.

Tu su obvezu u školi Antun Nemčić Gostovinski svi učenici i roditelji uredno odradili, rekla nam je ravnateljica Gordana Gazdić Buhanec. Udžbenike u školi ostavili su i neki koji nisu imali tu obvezu. Tako u toj školi još uvijek ima udžbenika za sve razrede osim osmog. Ima i cijelih kompleta i pojedinačnih udžbenika. Može ih se podići tijekom ljetnog radnog vremena od 8 do 12 sati, a jedina je obveza na kraju školske godine vratiti ih.

U školi Braća Radić u Miklinovcu također ima udžbenika za sve razrede osim osmog. Kako smo doznali od tajnice Anite Varvir, zainteresirani udžbenike mogu posuditi u tajništvu škole do1. kolovoza od 7:30 do 14 sati.

U Osnovnoj školi Đuro Ester još ima udžbenika od prvog do šestog razreda. Ravnateljica Sanja Prelogović pozvala je zainteresirane da dođu po njih:

– Svi roditelji, odnosno učenici koji imaju potrebe, mogu doći u našu školu. Ima još udžbenika za podići. Bilo bi dobro da ih učenici uzmu i koriste iduće školske godine. Udžbenici su u dobrom stanju, koliko to mogu biti nakon četiri godine korištenja, ali mislim da se mogu koristiti za sljedeću godinu.

Ponuda za posudbu udžbenika vrijedi za učenike svih koprivničkih škola, no ipak o nečemu treba voditi računa, upozorila je ravnateljica Prelogović:

– Bitno je da se udžbenici koriste i podijele. Mislim i da je naša škola pokrivena, bilo je dosta roditelja i učenika. No ako i učenici drugih škola imaju potrebe, dapače. Međutim, s obzirom na to da se udžbenici po školama razlikuju, treba ih usporediti. Svaka škola možda ima drugačije udžbenike za pojedine predmete pa treba doći u školu i usporediti i vidjeti da li im odgovaraju.

Škola Đuro Ester zainteresiranima za posudbu udžbenika na raspolaganju je do kraja srpnja od 8 do 12 sati.

zatvori