Četvrtak, 25. travnja 2024.

Slavenovi juniori nadigrali Zagreb, slavili golovima Liklina i Delića

Juniori Slaven Belupa svladali su Zagreb u prvoj prijateljskoj utakmici igranoj u sklopu priprema za nadolazeću sezonu Prve hrvatske nogometne lige. Pod vodstvom trenera Ivice Sertića, mladi Farmaceuti slavili su rezultatom 0:2, objavljeno je na službenim internetskim stranicama kluba.

Tijekom cijele utakmice Slavenaši su bili bolja momčad, iako je domaćin pri rezultatu 0:0 promašio jedanaesterac. Nadmoć su naši nogometaši iskoristili sredinom prvog poluvremena kada je za 1:0 precizan bio Liklin. Valja istaknuti da je momčad trenera Sertića u prvih 45 minuta pogodila dvije stative te je imala još nekoliko izglednih prilika.

U nastavku susreta za konačnih 0:2 pogodak je postigao Delić, a mladi Slavenaši mogli su i uvjerljivije slaviti, ali je Kožarićev gol poništen nakon sumnjivog zaleđa.

– Moram pohvaliti svoje igrače koji odrađuju sve zahtjeve na najbolji mogući način. U prva tri tjedna primaran zadatak nam je dobiti uvid u sve mogućnosti svih igrača kako bismo mogli napraviti selekciju, odnosno dvije momčadi. Jedna će igrati prvenstvo na državnoj razini, a jedna na regionalnoj. Što se tiče utakmice u Zagrebu, svi su dobili podjednaku minutažu i nemam čime biti nezadovoljan. Rezultat u ovom trenutku nije bitan, ali je uvijek lijepo pobijediti i stvarati pobjedničku atmosferu – rekao je Sertić.

Juniori Slavena iduću prijateljsku utakmicu igrat će već u srijedu u Ludbregu u 17:30 protiv seniora Podravine. Za vikend ih čeka dvostruki program. Jedna momčad igrat će protiv vršnjaka Honveda u Budimpešti, dok će druga odmjeriti snage sa seniorima Nagykanizse.

Sastav: Šugić – Krištofić, Lisjak, Varović – Fusić, Vuić, Brković, Jakupak – Janeš, Liklin – Šarlija. Drugo pol.: Topolnjak – Krištofić, Lisjak, Varović – Rengel, Brković, Štritar, Delić – Pintarić, Kožarić – Kranclbinder. Trener Ivica Sertić.

zatvori