Četvrtak, 25. travnja 2024.

SLAVEN NA PRIPREMAMA Šarlija: Radi se intenzivno, trener Ivković svima je dao do znanja da kreću s iste pozicije

Nogometaši Slaven Belupa još uvijek se nalaze na pripremama u Sloveniji.

Kakva je situacija u redovima Farmaceuta? Pitali smo to našeg bivšeg kolegu, a sada glasnogovornika kluba Luku Šarliju.

– Nalazimo se u Sloveniji, trenutno smo u Zreču gdje se pripremamo za nadolazeće prvenstvo. Prvih pet dana priprema odradili smo na Rogli, a nakon toga smo se spustili u Zreče gdje se i sada nalazimo i gdje ekipa uglavnom trenira dva puta dnevno i vrijedno se priprema za Prvu hrvatsku nogometnu ligu.

Znači li to da doista svi vrijedno, ful rade, i jesu li svi zdravi?

– Radi se zaista intenzivno i jako, svi u stručnom stožeru su posebno sretni jer nema nikakvih ozljeda. Jedino nam je vratar Marković pauzirao dva dana zbog lakšeg udarca koji je dobio na treningu, ali srećom to je bila do sada jedina neplanirana stvar koju smo imali u ekipi kad pričamo o ozljedama.

Jedan od zamjenika kapetana, upravo Marković, neki dan nam je rekao da se svi vrhunski trude jer im je trener rekao da svi pokazuju sebe i da se svi bore za svoje mjesto u momčadi.

– Trener Tomislav Ivković prije samog početka priprema održao je zaista kvalitetan sastanak sa svim igračima na kojemu je svima objasnio da svi kreću od nule, da svi startaju s iste crte i da se svi sami moraju za sebe izboriti kako bi igrali što više i kako bi izborili prvi sastav.

A što nam je pokazala jučerašnja utakmica u kojoj je Slaven izgubio?

– Jučer smo igrali protiv ukrajinske Vorskle, koja je prošle godine iza Dynama Kijeva i Shakhtara iz Donjecka bila trećeplasirana momčad ukrajinskog prvenstva. Izgubili smo 2:1, ali zanimljivo je da smo prikazali puno bolju igru nego prije tri dana protiv rumunjske Astre kada smo pobijedili s 1:0. Malo čudno, ali zaista je tako. Vidi se da su dečki još malo umorni, da su “noge teške” što je i normalno za ovaj dio priprema, ali rezultat je u ovom dijelu priprema najmanje bitan, bitno je da se dečki, pogotovo novi, upoznavaju i prilagođavaju i da što spremniji dočekamo prvenstvo.

Kad govorimo o novima, imamo još jedno novo pojačanje u Slavenu. Je li taj igrač već u Sloveniji?

Mateus Lima Cruz, Brazilac, napadač, priključio nam se još jučer, a danas je i službeno potpisao novi ugovor. Još uvijek nije službeno registriran za naš klub budući da je s prošlogodišnjom ekipom jednostrano raskinuo ugovor, a s obzirom na to da to nije u skladu s nekim pravilima, mora se preko FIFA-e tražiti odobrenje da bi ga se moglo registrirati. To se zapravo radi pro forme i FIFA će to odobriti u sljedećih nekoliko tjedana.

Što nas još čeka do kraja priprema u Sloveniji koje završavaju u subotu?

– Do kraja priprema u Sloveniji imamo još dvije utakmice. Danas popodne, od 16:30, igrat ćemo protiv bugarske Vereye. Tu će trener Ivković dati priliku igračima koji jučer nisu igrali previše. U subotu nas u 10 ujutro čeka utakmica protiv mađarskog Soroksára nakon čega se vraćamo u Koprivnicu i od utorka ponovno krećemo s dvostrukim programima, dvostrukim treninzima i nastavkom priprema za prvenstvo.

zatvori