Petak, 19. travnja 2024.

REKORDNA SEZONA PRVE ŽNL Vrkić zabijao k’o na traci, Ferdinandovac primio najmanje golova

Ovogodišnji prvak Prve županijske nogometne lige, Borac iz Imbriovca, u 26 kola postigao je impresivan 101 pogodak, a u cijeloj sezoni Imbriovčani su ih primili tek 20.

Veliku ulogu u postizanju tako impresivne gol-razlike imao je Ivan Vrkić, jedan od najboljih igrača Prve županijske nogometne lige (sada nogometaš Koprivnice).

Vrkić je u 26 kola, od kojih je propustio tek dvije utakmice, zabio nevjerojatna 42 gola. Time je srušio nekoliko godina star rekord Marka Bartolića koji je u dresu Omladinca iz Herešina postigao 37 golova.

Obrana Borca primila je točno 20 golova, što pokazuje da su Imbriovčani imali i izrazito kvalitetan obrambeni segment. Tijekom sezone, gol Borca čuvao je odlični Luka Tizaj uz malu pomoć Zorana Vlaha. Obranu su veći dio sezone činili Claudio Andrić, Nino Buzina i Dario Balent.

Ekipa Ferdinandovca oborila je dva rekorda. Naime, Ferdinandovčani su u 26 kola primili samo 12 golova, što je po dostupnim informacijama novi rekord Prve županijske nogometne lige. Stari rekord držali su novigradska Drava iz sezone 2014./15. i Tehničar iz Cvetkovca iz sezone 2015./16., koji su primili po 17 golova.

Ferdinandovčani u 16 utakmica nisu primili gol, što je drugi rekord koji ove sezone ide u Ferdinandovac. Nogometnim rječnikom, ostvarili su clean sheet u 16 utakmica. Prijašnji rekorder, Drava iz Novigrada Podravskog pod trenerskom palicom Želimira Mešnjaka u sezoni 2014./15. ostala je netaknute mreže u 14 utakmica.

Podatke je prikupio i ustupio Zoran Vlah.

zatvori