Petak, 29. ožujka 2024.

REVITALIZACIJA ŠODERICE IDE DALJE Nova šetnica, javna rasvjeta, igrališta, edukativne ploče…

Na jezeru Šoderica gradit će se šetnica i vidikovci, postavljat će se javna rasvjeta te brojni popratni sadržaji.

Općina Legrad uz pomoć partnera – Koprivničko-križevačke županije, županijske Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja – dobila je za to gotovo četiri milijuna kuna nepovratnih europskih sredstava.

Šetnica će se protezati od Ribičkog doma do Lazina. Duž nje bit će postavljena dječja igrališta i, između ostaloga, vidikovci i edukativne ploče na kojima će biti predstavljene prirodne vrijednosti Podravskog mora.

Snimila Nela Carek.

Ovo je još samo jedan korak prema revitalizaciji jezera kojemu Županija i Općina Legrad žele vratiti stari sjaj.

– Polako se ljudi vraćaju na Šodericu. Nadam se da će ih svake godine biti sve više i više. Zato ovim sredstvima želimo poboljšati kvalitetu sadržaja – poručio je zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić.

– Ovo je nastavak naše borbe da vratimo život na Šodericu. Vjerujemo da će ova šetnica biti novi turistički proizvod koji će nam produžiti turističku sezonu. Dosta šetača voli doći na Šodericu i u zimskim mjesecima pa će im ova infrastruktura olakšati pristup obali – rekao je legradski načelnik Ivan Sabolić.

Snimila Nela Carek.

Radovi bi trebali početi sljedeće godine, a završit će do početka sezone 2020.

Načelnik Sabolić najavio je i da je u planu postavljanje WC-a, tuševa i uređenje još jednog dijela obale. Za to također čekaju europske natječaje na koje će se moći javiti.

zatvori