Utorak, 26. ožujka 2024.

Vozač s više od tri promila sletio u kanal i sam sebe ozlijedio, drugi vozio čak 177 na sat

Policija je tijekom proteklog vikenda imala pune ruke posla na prometnicama Podravine i Prigorja. Zabilježeno je 10 prometnih nesreća, a policijski službenici sankcionirali su i 129 prekršaja.

Među prometnim nesrećama četiri su bile s ozlijeđenim osobama u kojima je sedam osoba lakše ozlijeđeno, a njih šest za posljedicu je imalo samo materijalnu štetu. Šest nesreća prouzročili su vozači pod utjecajem alkohola, a dvije mladi vozači. Najčešće okolnosti bile su neprilagođena brzina i vožnja na nedovoljnoj udaljenosti.

Od 129 prometnih prekršaja njih 35 odnosilo se na alkohol, 24 na nepropisnu i neprilagođenu brzinu, 21 na nekorištenje sigurnosnog pojasa i autosjedalica te četiri na korištenje mobitela tijekom vožnje.

Četiri vozača zadržana su u posebnim prostorijama do otriježnjenja, a isto toliko ih je uhićeno zbog upravljanja pod utjecajem alkohola i vožnje bez vozačke dozvole. Jedan je vozač zadržan u bjelovarskom zatvoru.

Četiri mlada vozača sankcionirana su zbog vožnje pod utjecajem alkohola, među kojima je najviše “napuhao” 20-godišnjak uhvaćen u ranu zoru u nedjelju u Miškininoj ulici u Koprivnici – 1,28 promila.

Rekorder vikenda što se tiče alkohola bio je 51-godišnji vozač koji je u nedjelju poslijepodne osobnim automobilom sletio u odvodni kanal na Podravskoj magistrali između Plavšinca i Vlaislava. Imao je čak 3,12 promila alkohola u organizmu, a osim toga vozio je usprkos tome što mu je vozačka dozvola već ranije bila oduzeta.

Među vozačima koji nisu poštovali ograničenje brzine posebno se ističe 55-godišnjak koji je u subotu prijepodne na brzoj cesti između Križevaca i Vrbovca vozio čak 177 kilometara na sat, iako je na toj dionici brzina bila ograničena na 100.

zatvori