Petak, 19. travnja 2024.

Podravsko-prigorski vatrogasci upućeni u treću smjenu redovnih dislokacija na Jadran

Vatrogasci iz Podravine i Prigorja u četvrtak su upućeni u treću smjenu redovnih dislokacija na Jadransko more.

Četiri djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica upućena su na otočje Brijuni, a na otok Mali Brijun pazit će i dva vatrogasca iz DVD-a Štaglinec. Uz vatrogasce, na Veliki Brijun otputovalo je i terensko vatrogasno vozilo JVP Koprivnica opremljeno visokotlačnom pumpom i spremnikom s 1800 litara vode te pripadajućom opremom za gašenje požara otvorenog prostora i požara u objektima. Na Malom Brijunu je vozilo Vatrogasne zajednice grada Koprivnice opremljeno visokotlačnim modulom s rezervoarom od 400 litara vode, vitlom za brzu navalu te radio stanicom.

Dva vatrogasca iz DVD-a Virje upućena su u Konavle zajedno s navalnim vozilom koje posjeduje 4,5 m3 vode i 400 litara pjenila te je opremljeno radio stanicom.

Dva vatrogasca iz đurđevačke i jedan iz križevačke javne vatrogasne postrojbe, kao i pripadnici DVD-a Srednji Dubovec i Kalinovac otišla su na otok Lastovo. Tamo je na dislokaciji i šumsko terensko vozilo opremljeno kombiniranom pumpom, spremnikom s 4500 litara vode, 200 litara pjenila i krovnim bacačem, kao i kompletnom opremom za gašenje požara i hidrauličkim alatom za potrebe tehničkih intervencija. Vozilo je u vlasništvu JVP Đurđevac, kao i dodatno kombi vozilo, a na Lastovo je upućena i višenamjenska auto-cisterna kapaciteta 7000 litara vode, opremljena radio vezom.

Treća smjena dislokacije traje 15 dana, a očekuje se da će, kao i prethodnih godina, redovne dislokacije završiti najkasnije do 30. rujna.

zatvori