Petak, 19. travnja 2024.
Home Aktualno POČELI SU RADOVI Koprivničke vode saniraju dotrajali cjevovod u centru Koprivnice

POČELI SU RADOVI Koprivničke vode saniraju dotrajali cjevovod u centru Koprivnice

0
POČELI SU RADOVI Koprivničke vode saniraju dotrajali cjevovod u centru Koprivnice
Ilustracija / snimio Marko Posavec.
Ilustracija / snimio Marko Posavec.
Nakon pribavljanja svih potrebnih suglasnosti, Koprivničke vode u četvrtak, 26. srpnja započele su s radovima na interventnoj zamjeni dijela glavnog opskrbnog cjevovoda javne vodoopskrbne mreže DN 300 mm u dijelu Ulice M. P. Miškine te na Trgu bana Jelačića.

Glavni opskbrni cjevovod javne vodoopskrbne mreže DN 300 u Ulici M. P. Miškine i na Trgu bana Jelačića u Koprivnici izgrađen je 1981. godine, a budući da je na navedenom cjevovodu zbog dotrajalosti već bilo kvarova, od kojih su veći bili 13.05.2018. i 18.06.2018., u plan hitne interventne zamjene u sklopu operativnog održavanja uvrštena je dionica duljine 212 metara.

Građevinske radove na interventnoj sanaciji izvodi Koming d.o.o., dok monterske radove izvode radnici Koprivničkih voda. Radi zahtjevnosti radova, predviđeni rok za njihovo izvođenje je 22. kolovoza 2018., a vrijednost investicije procjenjuje se na oko 220.000 kuna, čiji trošak će snositi Koprivničke vode.

Za vrijeme izvođenja radova mogući su prekidi i poremećaji u vodoopskrbi, a za vrijeme trajanja radova na snazi će biti posebna regulacija prometa. O svim predvidivim poremećajima u vodoopskrbi i odvijanju prometa javnost će putem medija biti pravodobno obaviještena, poručuju iz Koprivničkih voda.

zatvori