Utorak, 23. travnja 2024.

Odličan vikend za Tisajeve: Jan osvojio zlato, tata i brat broncu

Iako je imao problema s opremom, Koprivničanac Jan Tisaj pobijedio je na međunarodnoj utrci u Rijeci koju je organizirao Triatlon klub Matulji.

Konkurenciju mu je činilo 270 natjecatelja – najviše do sada u ovoj međunarodnoj utrci.

– Jan, naša najveća nada tima ovog trena, ponovo je pokazao da kada je pod pritiskom odradi utrku najbolje. Zbog problema s naočalama u plivanju izlazi s dosta velikim zaostatkom za vodećom grupom. Vidim taj izraz lica i ljutnju nakon izlaska iz vode. Nakon toga na biciklu kreće u lov na skupinu vodećih – napisao je njegov otac Hrvoje Tisaj na svom Facebook profilu.

U posljednjem krugu Jan je uspio prestići ostale natjecatelje te je još jednom bio najbolji u kategoriji mlađih kadeta u kojoj je iz utrku u utrku sve više mladih natjecatelja.

Podsjetimo, ozljeda Janovog brata Frana Tisaja još uvijek nije sanirana pa ovaj mladi triatlonac tek povremeno nastupa na natjecanjima. Tako se proteklog vikenda, zajedno s ocem, natjecao u štafetnom dijelu natjecanja i kući ponio broncu.

– Odluka je pala. Idemo u štafetu u kojoj Fran pliva, tata vozi bicikl, a kolega Marko trči. Izazov prihvaćen, ali od kada vozim utrke mislim da mi nije bilo ovako teško. S malim brojem kilometara u nogama ove godine želja je bila veća od mogućnosti. No, kada iz publike čuješ njihov poklič ‘ajmo tata stisni’ sva bol i patnja nestaje. Odlično Franovo plivanje i prednost koju smo imali u početku kao vodeći na kraju moje nogice su nas morale zadovoljiti trećim mjestom gdje od devet štafeta nismo ni loše završili. Odličan ambijent na Preluku, dobro društvo i dobra ekipa u našem autu kući slušajući tekmu na radiju bili su dovoljni za jedan uspješan dan – zaključio je Hrvoje Tisaj.

zatvori