Četvrtak, 25. travnja 2024.

NOVA REGULACIJA PROMETA Ukida se raskrižje, u Ulicu Čarda od subote isključivo preko kružnog toka

Nova regulacija prometa u Ulici Čarda u Koprivnici stupa na snagu ove subote, 14. srpnja, stoji u obavijesti koju smo upravo primili iz Gradske uprave.

Kao što je ranije bilo i najavljeno, ukida se raskrižje Čarde, Peteranske ceste i Ulice Mihovila Pavleka Miškine (vidi naslovnu sliku). To znači da motorna vozila više neće moći ući u Ulicu Čarda iz smjera Miškinine i Peteranske, već isključivo preko novoizgrađenog kružnog toka prometa na Peteranskoj cesti i spojnoj prometnici između Peteranske i Čarde. Ako automobilom vozite iz smjera centra grada, nećete moći skrenuti lijevo na Čardu kod Kampusa već ćete morati ići na kružni tok pa onda lijevo.

Novom regulacijom prometa, dio Čarde od raskrižja s novom spojnom cestom do raskrižja s Peteranskom postat će slijepi odvojak.

“Nova regulacija prometa bit će organizirana postavljanjem prometne signalizacije i prometne opreme (razdvajajuće ograde) sukladno prometnom elaboratu za koji su ishođene sve potrebne suglasnosti (MUP, Hrvatske ceste)”, ističu iz Grada, dodajući kako je uvođenje nove regulacije nastavak projekta izgradnje spojne ceste između Peteranske ceste i Ulice Čarda.

zatvori