Ilustracija / snimio Marko Posavec.
Tri prometne nesreće čija su posljedica bile ozlijeđene osobe dogodile su se treće srpanjske nedjelje, izvijestila je Policijska uprava koprivničko-križevačka. Svima je kumovao alkohol.

Oko 13 sati na državnoj cesti između Plavšinca i Vlaislava vozač rođen 1967. godine pod utjecajem alkohola od 3,12 promila izgubio je kontrolu nad osobnim automobilom Opel koprivničkih registracijskih oznaka dok je vozio u smjeru Koprivnice. Automobil je sletio van kolnika u odvodni kanal i udario u zemljani nasip. Vozač je pritom lakše ozlijeđen te je smješten u policijske prostorije do otriježnjenja. Također je utvrđeno i da je upravljao vozilom u vrijeme kad mu je oduzeta vozačka dozvola. Slijedi mu prekršajni postupak.

Navečer oko 20 sati zbog neprilagođene brzine došlo je do slijetanja vozila u odvodni kanal u Cubincu. Fordom križevačkih registracijskih oznaka upravljao je vozač rođen 1984. godine. Uslijed neprilagođene brzine Ford je prešao na suprotnu stranu kolnika, sletio u odvodni kanal, još se vozio po kanalu te je ponovno odbačen na kolnik gdje se prevrnuo na krov. Vozač, koji je bio pod utjecajem alkohola od 2,23 promila, lakše je ozlijeđen. I njemu slijedi prekršajni postupak.

A nešto prije ponoći, oko 23:30, zbog neprilagođene brzine u Velikim Grabičanima osobni automobil VW Passat koprivničkih registracijskih oznaka sletio je van kolnika. Vozač rođen 1991. godine bio je pod utjecajem alkohola od 1,26 promila. Tijekom vožnje u smjeru Velikog Poganca automobil je uslijed neprilagođene brzine sletio van kolnika u odvodni kanal. Pritom je prednjim dijelom udario u betonsku odvodnu cijev prilaznog puta oranice, ponovno se vratio na kolnik, prevrnuo na krov i ponovo sletio u odvodni kanal.

U ovoj prometnoj nesreći lakše je ozlijeđeno dvoje putnika – djevojka rođena 1997. i dječak rođen 2016. I protiv ovog vozača slijedi prekršajna prijava.

Uz ove tri s ozlijeđenima, jučer su se dogodile i tri prometne nesreće čija je posljedica samo materijalna šteta – jedna u Koprivnici, jedna između Koprivnice i Koprivničkih Bregi i jedna u Budančevici. Sve tri su se dogodile u večernjim satima.

Prvo je oko 21 sat zbog nepropisnog kretanja automobil sletio u odvodni kanal na cesti prema Koprivničkim Bregima. Nešto kasnije, oko 22:30, dva su se automobila sudarila u Ulici kneza Branimira u Koprivnici zbog nedržanja potrebnog razmaka prilikom vožnje u slijedu. Vozač koji je prouzročio nesreću bio je pod utjecajem alkohola od 1,46 promila i zadržan je do otriježnjenja.

Naposljetku, oko 22:50 vozač s 1,85 promila alkohola u organizmu sletio je s kolnika te udario u betonski most prilaza kuće u Kolodvorskoj ulici u Budančevici.