Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Na krilima nove uprave Zeleni će i dalje igrati kao NK Koprivnica u 3. HNL, na skupštinu ide prijedlog za novog predsjednika

Nogometaši Koprivnice minulu su sezonu završili na petom mjestu ljestvice Treće hrvatske nogometne lige – istok. Pod vodstvom trenera Vedrana Medenjaka i na krilima napadača Krune Jambrušića Zeleni su upisali 15 pobjeda, devet poraza i šest remija te time, uz osvajanje županijskog Kupa, uspješno ispunili zahtjeve koje je Uprava kluba postavila pred njih.

Nakon neizvjesnosti oko daljnjeg statusa NK Koprivnice, razriješene su sve dileme. Kako doznajemo od direktora Slavka Tucakovića, “zapuhali su neki novi (pozitivni) vjetrovi”. Zeleni će i dalje igrati kao NK Koprivnica u Trećoj HNL istok. Unutar deset dana bit će održana i skupština kluba na kojoj će za novog predsjednika biti predložen Goran Sikavica. Tucaković nam je rekao i da će se Uprava kluba pomladiti s novim kadrovima koji će raditi na poboljšanju financijske situacije kluba te da će se vrlo dobra suradnja sa Slaven Belupom nastaviti i dalje. Istaknuo je da zahvaljuje svima koji su s puno truda i zalaganja pomogli Koprivnici da starta u novu sezonu, posebice Gradu Koprivnici i gradonačelniku Mišelu Jakšiću te nekadašnjem predsjedniku kluba Goranu Međurečanu.

Momčad će i dalje voditi trener Vedran Medenjak koji je za Dravu.info naveo neke promjene u momčadi:

– Ova sezona ni po čemu nije iznimka: deset je igrača napustilo našu svlačionicu. Otišli su neki od standardnih igrača; Pušić i Zanjko su otišli prema Međimurju u Drugu ligu, Jajalo i Martinaga su postali članovi našeg Slaven Belupa, u Cvetkovec su otišli Sminderovac, Halavuk, Šokec i Jambrušić, Topić je našao angažman u drugoligašu Dugopolju, a Čakarić će početi pripreme za Osijek 2.

Neki od tih igrača izrazito će nedostajati u momčadi, ali trener Medenjak zadovoljan je što ostaju neki od igrača na koje je iznimno mogao računati protekle sezone:

– Oba vratara, Slukić i Jarnec, ostali su Bojan Tucaković, Kolar, Srbljinović i Tuba. Tih šest igrača ostalo nam je od prošlogodišnjeg kadra.

Tu je i nekoliko izlaznih juniora koji će se Koprivnici priključiti iz Slaven Belupa, uz još neke igrače za koje trener Ivković procijeni da neće imati veću minutažu u Prvoj ligi. Pregovara se i s nekim igračima iz županijskih klubova te iz Četvrte lige, rekao nam je Medenjak:

– Siguran sam da ćemo, unatoč svim tim odlascima, imati jako respektabilnu ekipu, da ćemo igrati jednu od značajnijih uloga u Trećoj ligi i da ćemo biti u gornjem dijelu tablice.

Koprivnica će s pripremama za novu sezonu početi 16. srpnja u 18 sati, a dogovorene su i prijateljske utakmice s Dubravom, Maksimirom, Sesvetama, Nagykanizsom i Lendavom. Trenirat će na terenu s umjetnom travom Gradskog stadiona te na igralištu Miklinovca. Nova sezona Treće lige počinje 25. kolovoza, a plenum klubova na kojem će biti utvrđen raspored bit će održan mjesec dana ranije.

zatvori