Subota, 20. travnja 2024.

Mališani učili programirati na radionici u sklopu projekta STEM AUTO

Radionica programiranja u sklopu projekta STEM AUTO održana je danas u Knjižnici i čitaonici ‘Fran Galović’.

Riječ je o projektu koji provodi Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) u koji se uključila i koprivnička knjižnica kako bi što bolje organizirala radionice programiranja, robotike i digitalne pismenosti za djecu.

Današnja je radionica okupila 12 polaznika koji su već nakon pola sata teorije koju im je izložio IRIM-ov edukator samostalno znali programirati te se pritom dobro zabavili.

Izvor: Knjižnica i čitaonica “Fran Galović”.

STEM AUTO je projekt koji djeci omogućuje kompetencije za mnoga suvremena zanimanja te je povezan s vještinama kritičkog razmišljanja i snalaženja u situacijama, čime ih priprema za izazove s kojima će se susresti kao građani 21. stoljeća.

Slične radionice nastavljaju se i dalje. Već u četvrtak, 2. kolovoza, Matija Kolarić će za svu zainteresiranu djecu školskog uzrasta održati radionicu robotike u sklopu programa “Robotika u knjižnici”. Održat će se od 10 do 11 sati u Čitaonici tiska na 1. katu. Prijaviti se možete osobno kod knjižničarki na Dječjem odjelu, na adresu e-pošte [email protected] ili na broj 622-363 (kućni 106).

zatvori