Subota, 20. travnja 2024.

Koprivnička Obrtnička škola postaje Centar kompetentnosti

Koprivnička Obrtnička škola imenovana je danas Regionalnim centrom kompetentnosti, objavilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

To znači da je ova škola ušla među 25 hrvatskih škola koje će moći koristiti milijardu kuna iz strukturnih fondova Europske unije.

Naime, te škole sada imaju mogućnost uz pomoć EU fondova dobiti novu opremu, nove smještajne kapacitete za učenike i učitelje, više konkretne prakse za učenike, ulazak učenika u svijet rada, tijesnu suradnju s poslodavcima te edukaciju učitelja.

Na Javni poziv javile su se 42 škole, a regionalnim centrima kompetentnosti postale su one škole koje su dobile najveći broj bodova, no resorno ministarstvo vodilo je računa i o ravnomjernoj geografskoj razmještenosti centara.

Svaka je županija tako dobila barem jedan centar kompetentnosti, dok su Varaždinska, Osječko-baranjska, Splitsko-dalmatinska i Zadarska županija dobile po dva centra kompetentnosti, a Grad Zagreb, zbog svoje veličine, dobio je tri centra.

Spomenimo i da su u ovoj, prvoj fazi centrima kompetentnosti proglašene škole iz pet sektora – informacijskih tehnologija, strojarstva, poljoprivrede, turizma i ugostiteljstva, zdravstva te elektrotehnike i računarstva, u koji spada i koprivnička Obrtnička škola.

Kandidat iz naše županije bila je i Gospodarska škola Križevci.

zatvori