Petak, 19. travnja 2024.

IVKOVIĆ NAKON PRIPREMA Lima i Gordana u velikom su zaostatku za ostalima

Trener Tomislav Ivković zadovoljan je pripremama koje je Slaven Belupo odradio u Sloveniji.

Protekle su u duhu dobrog i kvalitetnog rada, a valja istaknuti kako nije došlo ni do jedne ozbiljnije ozljede. Podsjetimo, Farmaceuti su odigrali četiri prijateljske utakmice.

– Bilo je naporno i teško, igrači su zaista od prvog dana priprema izdržali sve na najbolji mogući način. Pokazali su karakter, volju, htijenje i moram ih pohvaliti zbog profesionalnosti i discipline – rekao je na današnjoj konferenciji za medije trener Tomislav Ivković.

Brazilac Mateus Lima i Izraelac Roei Gordana već su ranije predstavljeni kao nova pojačanja za narednu sezonu. Njihovo je trenutno stanje prokomentirao je trener Ivković:

– Oba igrača su u velikom zaostatku što se tiče rada u usporedbi s drugima i oni će do daljnjeg raditi po specijalnom tretmanu kako bi se što prije vratili u natjecateljsku formu te bili spremni za početak sezone.

Na koprivničkom gradskom stadionu trenutno se obnavlja travnjak. Stoga je glasnogovornik Luka Šarlija pojasnio gdje će Slaven igrati prvu domaću utakmicu u narednoj sezoni:

– Za sada još uvijek stoji da ćemo drugo kolo sezone igrati kod kuće, ali za to je mala vjerojatnost. Dvije su mogućnosti, ili da se zamijeni domaćinstvo s Goricom ili da se u potpunosti odgodi kolo. Tu odluku sigurno ćemo znati sljedeći tjedan.

Recimo i da će Slaven Belupo odigrati još tri prijateljske utakmice prije početka nove natjecateljske sezone.

Već sutra od 18 sati će snage odmjeriti s korejskim klubom Hanyang University, a u petak, 20. srpnja u Cvetkovcu igraju protiv rumunjskog Petrolul Ploestia. Posljednja pripremna utakmica je u utorak 24. srpnja protiv mađarskog kluba ZTE.

Današnji susret s novinarima trener Ivković iskoristio je i da čestita Vatrenima na velikom uspjehu koji su postigli na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji.

zatvori