Četvrtak, 25. travnja 2024.

IN MEMORIAM Napustio nas je poznati koprivnički profesor Ivan Međurečan

Shrvan teškom bolešću danas prijepodne u Koprivnici je umro prof. Ivan Međurečan.

Ovaj poznat koprivnički profesor rođen je 2. rujna 1946. u Kalinovcu. Još kao student Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu počeo je 1969. raditi u Srednjoj školi u Đurđevcu.

Diplomirao je 1970. godine na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu te je kao profesor matematike počeo raditi u koprivničkoj Srednjoj školi.

Gotovo cijeli radni vijek proveo je poučavajući matematiku, a tri je godine proveo u Podravki gdje je sudjelovao u osnivanju Podravkinog računskog centra.

No, ljubav prema školi je bila jača te se vratio svom profesorskom pozivu te je nastavio predavati sve do 2006. godine kada je zbog bolesti otišao u mirovinu.

Ivan Međurečan bio je prvi koprivnički profesor sa statusom savjetnika kojega je stekao 1996. godine. Ujedno je bio i među prvima u Hrvatskoj. Tijekom radnog vijeka bio je mentor nizu učenika koji su postigli zapažene rezultate na državnim natjecanjima.

Zanimljivo je da je kao informatički entuzijast svojevremeno u Koprivnicu donio jedno od prvih Texas instrument programabilnih računala.

Osim matematike, prof. Međurečan bio je i zaljubljenik u nogomet. Igrao je za Omladinac iz rodnog Kalinovca, a za vrijeme studija za zagrebačku Lokomotivu. 80 – tih godina bio je i član uprave koprivničkog Slavena.

Posljednji ispraćaj profesora Međurečana bit će u utorak, 17. srpnja 2018. godine u 15.30 sati na koprivničkom Gradskom groblju Pri Svetom Duhu u Koprivnici.

zatvori