Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO: HVALEVRIJEDNA INICIJATIVA Volonteri obogatili svakodnevnicu korisnicima Doma na Lenišću

Volonterski centar Koprivnice, program udruge Kopriva, u sklopu kampanje “Koprivnica volontira” organizirao je volontersku akciju “Volontiraj za starije” u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica.

Navedena akcija je završna aktivnost projekta Volonterski centar Koprivnica, za koji je dobivena podrška za jednogodišnje projekte lokalnih volonterskih centara u 2017. godini od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Zahvaljujući potpori Ministarstva i sufinanciranju Grada Koprivnice, Volonterski centar Koprivnice je od kolovoza 2017. godine provodio niz aktivnosti usmjerenih na popularizaciju volonterstva u lokalnoj zajednici te spajanju volontera i organizatora volontiranja.

Volonterska akcija “Volontiraj za starije” održala se u četvrtak, 19. srpnja, u razdoblju od 15 do 18 sati u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica. Akcija je uključivala druženje sa starijim osobama, čitanje, razgovor i pričanje priča, te jogu za korisnike. U sklopu akcije proveden je i fotografski projekt Bojana Koštića. Projekt je uključivao portretiranje korisnika doma uz razgovor, a rezultati projekta bit će predstavljeni u obliku izložbe. Cilj ove volonterske akcije bio je uljepšati vrijeme korisnicima i obogatiti im boravak u Domu novim sadržajima.

Volonterski centar Koprivnice zahvaljuje Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica i svima koji su sudjelovali u organizaciji, a posebno volonterima: Bojanu Koštiću, Nikol Bali, Vanini Siuc, Sandri Petak Samardžić, Antoniju Grgiću, Teodori Lukavski, Mariji Petras, Vlatki Fičko, Maksimu Stančiću, Nikolini Novak, Mariji Bagarić i Amonu Remenaru, bez kojih realizacija ove volonterske akcije ne bi bila moguća.

zatvori