Utorak, 26. ožujka 2024.

Hrvačice i hrvači Podravke osvojili trinaest medalja u Zadru

Protekloga vikenda u Zadru je održan 7. Međunarodni hrvački turnir “Zadar OPEN 2018” za djevojčice, dječake, kadetkinje i kadete. Podravka se u konkurenciji od 22 kluba te 250 natjecatelja iz Mađarske, Ukrajine, Njemačke, Slovenije, BiH i Hrvatske, pod vodstvom trenera Saše Šprema i Ivana Lončarića, predstavila s 14 natjecatelja, šest djevojčica i osam dječaka.

U uzrastu mlađih djevojčica početnica (2009.-2010. godišta) Lara Blažeković osvojila je prvo mjesto u kategoriji do 25 kilograma. Vida Ruđic također je osvojila prvo mjesto, ali u kategoriji do 44 kilograma. U uzrasnoj skupini početnica rođenih 2007. i 2008. godine, Podravku su predstavljale tri djevojčice. Dina Vida Horvat bila je prva u kategoriji do 40 kilograma, Jelena Mijatović bila je druga u kategoriji do 36 kilograma, dok je u istoj težinskoj kategoriji Rajna Tot bila treća. Najstarija Podravkina hrvačica na ovom turniru, Lana Nogić u uzrastu mlađih djevojčica rođenih 2005. i 2006. godine osvojila je treće mjesto u kategoriji do 49 kilograma.

Kod mlađih dječaka početnika (2009.-2010.), Podravka je imala četiri svoja predstavnika. Ali Ustundag i Tomas Kičinbači, obojica nastupom u kategoriji do 33 kilograma osvojili su brončana odličja. Treći je bio i Filip Kuharić u kategoriji do 44 kilograma. Nažalost, do medalje ovaj put nije došao Noa Ljubić. On je u kategoriji do 25 kilograma bio peti.

Kod početnika rođenih 2007. i 2008 godišta Gabrijel Mijatović u kategoriji je do 54 kilograma osvojio treće mjesto. U uzrastu mlađih dječaka nastupili su braća Benko i Petar Sočev. Najuspješniji bio je Josip Benko koji je u kategoriji do 65 kilograma bio prvi. Ivan Benko bio je drugi u kategoriji do 36 kilograma, dok je treće mjesto u kategoriji do 49 kilograma osvojio Petar Sočev.

S trinaest medalja, pet zlatnih, dvije srebrne i šest brončanih Hrvački klub Podravka u ekipnom plasmanu plasirao se na peto mjesto. Završetkom turnira u Zadru, završava i polusezona te počinje zasluženi ljetni raspust i odmor, dok kadeti, juniori i senori nastavljaju s redovnim treninzima.

Dodajmo da je tijekom održavanja finalnih borbi domaćin – Hrvački klub Zadar, okupljenim turistima omogućio da vide i odličnu prezentaciju seniorskog hrvanja. U njoj je sudjelovao i trener Podravke Ivan Lončarić te reprezentativac Hrvatske Antonijo Kamenjašević. U desetominutnom programu predstavili su hrvanje kroz različite elemente odnosno izvodili su osnovne elemente gimnastike, akrobatike, ali i prezentirali nekoliko tehnika bacanja iz partera i stojke koji su sastavni dio svakog hrvačkog treninga.

Ustupio Hrvački klub Podravka.
Ustupio Hrvački klub Podravka.
Ustupio Hrvački klub Podravka.
zatvori