Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Tomislav Gregurić u sklopu humanitarne akcije već prošao pola zemlje, podršku mu dali Kostelić i Rostuhar

Tomislav Gregurić, koji u sklopu humanitarne akcije biciklom vozi oko cijele Hrvatske, u posljednjih je nekoliko dana obišao jug zemlje.

Podsjetimo, riječ je o humanitarnoj akciji “Mali korak za veliki start – Dva kotača uz vas su jača”. Tomislav vozi za koprivničku udrugu Latice, točnije za opremanje njihovog novog prostora u Kampusu.

Na put je krenuo iz Virja u subotu, 14. srpnja, a sveukupno će voziti 16 dana. Tomislav je već prošao kroz Slavoniju i Gorski kotar, dok posljednjih dana vozi po Dalmaciji.

– Kakav dan! Dan pun emocija. Iskreno, plakao sam od Virja do Kalinovca, jer sam se današnjeg dana bojao. Mislio sam da ja to ne mogu i da sigurno neću uspjeti, ali od starta sve je bilo nekako drugačije – napisao je Tomislav nakon prvog dana puta na Facebook stranici Oko Hrvatske na 2 kotača.

– Svaki dan mi je drugačiji i svaki dan mi pruži nova iskustva. Nakon druženja i malog lutanja po Pločama uhvatio sam ritam i dosta brzo prošao Neretvansku dolinu, ali dočekalo me iznenađenje. Zaustavio me policajac zbog prebrze vožnje haha. Naravno da nije, već je ponudio svoju pomoć i pratnju, što sam odbio jer nije bilo potrebe da ga opterećujem i vozim do Neuma brzinom od 20 km/h. Kada se popnete iznad doline Neretve, pogled je prekrasan, a ja sam imao sreću i upoznati ekipu iz Poljske – piše Tomislav.

Kratko je vrijeme vozio po Bosni i Hercegovini nakon čega priznaje da je put postao znatno teži.

– BiH sam brzo prošao, a onda je uslijedila patnja. Nigdje hlada u sljedećih 50 km, tako da sam žurio do Dubrovnika, ali sve me željelo usporiti. 2/4 je riješeno, odnosno najistočnija i najjužnija točka ovog puta su osvojene. Još malo i vidimo se u Virju.

U akciju se možete uključiti i vi i to kupnjom kilometara po cijeni od 20 kuna, kupnjom promotivnih majica ili donacijom izravno na račun udruge Latice. Sve informacije možete doznati na njihovoj Facebook stranici.

Dodajmo da su podršku Tomislavu na putu oko zemlje, između ostalih, dali Ivica Kostelić te pisac i fotograf Davor Rostuhar. Uz to, prilog o njegovom pothvatu prikazan je na HRT-u i Dubrovačkoj televiziji.

Ivica Kostelić dao podršku Tomislavu!

Ljudi moji, je li ovo moguće! :)

Našem putovanju se odlučio pridružiti i Ivica Kostelic! Pogledajte kakvu podršku daje Ivica našem Tomislavu <3 Hvala od srca! <3

#okoHRna2kotaca #2kotacauzvassujaca #malikorakzavelikistart

Posted by Oko Hrvatske na 2 kotača on Tuesday, July 17, 2018

Davor Rostuhar podržava naš projekt!

Sjećate se Davor Rostuhar – pisac i fotograf koji je ove godine pješačio do Južnog Pola? Nakon Ivice Kostelića, stigla nam je i njegova poruka podrške i od srca mu hvala na tome! <3

Tomislavov viši cilj je u ovom projektu pomoći Laticama pa ako već niste, podržite ga i vi sudjelovanjem u humanitarnoj akciji: 1 km po 20 kn ili kupnjom majice za 50 kn (sve informacije u prvom postu na stranici).

Neka njegovo bicikliranje ostvari svoj cilj, a to je opremiti prostor Laticama za ugodniji boravak!

#okoHRna2kotaca #2kotacauzvassujaca #malikorakzavelikistart

Posted by Oko Hrvatske na 2 kotača on Thursday, July 19, 2018

“MALI KORAK ZA VELIKI START”

#DUTV “Mali korak za veliki start” naziv je humanitarne akcije koja će trajati godinu dana, a kojjom je u Grad stigao humanitarac Tomislav Gregurić.

Posted by Dubrovacka Televizija on Saturday, July 21, 2018

Evo nas i na HTV-u! (ispravak netočnog navoda: Tomislav ne vozi godinu dana već od 14.7.-29.7.)

9 dana do početka. 2 kotača. 2300 km u 16 dana. I nebrojeno mnogo osmijeha na licima naših Latica kad opremimo njihov prostor! Kako podržati projekt?

Uskoro više o tome :)

https://www.facebook.com/latice.hr/

#okoHRna2kotaca #2kotacauzvassujaca #malikorakzavelikistart

Posted by Oko Hrvatske na 2 kotača on Thursday, July 5, 2018

zatvori