Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO Udruga “Bolje sutra” i Likovni klub Paleta udružili snage na petoj likovnoj koloniji

U organizaciji Likovne umjetničke organizacije Likovnog kluba Paleta, obitelji Alena i Manuele Tržić te Sanele Brgles u nedjelju je u Vlaislavu održana peta likovna kolonija.

U suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom ”Bolje sutra” grada Koprivnice” te Općinom Novigrad Podravski u Društvenom domu u Vlaislavu predstavljen je rad same Udruge te ideja osnivanja Socijalnog poduzeća “Koprivita” koja će zapošljavati osobe s invaliditetom te proizvoditi tjesteninu od koprive. Ovom prilikom sudionici su dobili primjerak spomenute tjestenine na poklon.

Na samom početku sve prisutne pozdravio je načelnik općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek te uputio riječi zahvale što se peta po redu likovna kolonija održava u ovoj Općini i malenom mjestu Vlaislav. Prema riječima načelnika, slike nastale na koloniji biti će izložene na svečanoj Sjednici povodom obilježavanja Dana Općine Novigrad Podravski 15. srpnja, a nakon toga u prostorijama Socijalnog poduzeća “Koprivita”.

Likovna kolonija vođena je pod stručnim vodstvom profesionalnog slikara Ivana Lovrekovića – voditelja Likovne umjetničke organizacije Likovnog kluba Paleta.

Zajedničkim snagama obitelji Tržić i Sanele Brgles te sponzorima osigurano je jelo, piće i likovni materijal za sve sudionike koji su se u toplom i vedrom okruženju na privatnom imanju obitelji Tržić družili, razmjenjivali iskustva te davali savjete prilikom nastanka mnogobrojnih umjetničkih slika.

zatvori