Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO/VIDEO: RASPJEVANA PODRAVINA Kako je bilo na 4. Festivalu pjevača amatera u Novigradu

Festival pjevača amatera Raspjevana Podravina četvrti je puta održan u Novigradu Podravskom.

Na pozornici na glavom seoskom trgu nastupilo je sedamnaestero pjevača amatera koji su izveli 13 pjesama uz pratnju glazbenika iz Tamburaškog sastava Kraljevi.

Prvo mjesto, prema ocjeni stručnog žirija, podijelili su Klara Jaković i Karlo Jaković. Mladi pjevači iz Molvi nisu brat i sestra, ali su rodbina, i ovo im nije bio prvi nastup na novigradskom festivalu. Oboje su izvodili pjesme u skladu sa svojim mladenačkim šarmom – Klara “Hajde da ludujemo”, a Karlo “Zoricu”.

Izvor: novigrad-podravski.hr

Drugo mjesto osvojila je Lucija Kolarević koja je izvodila pjesmu “Ja Zagorec, ona Podravka”. Lucija je ujedno osvojila i nagradu za najbolji scenski nastup. Treća nagrada pripala je Jeleni Kovačić koja je izvodila pjesmu “Dio tebe”. Nagrada publike otišla je u ruke Novigradskih pajdaša koji su izvodili pjesmu “Samo je ljubav tajna dvaju svjetova”.

Festival su u sklopu ovogodišnje proslave Dana općine organizirali novigradska Osnovna škola “Prof. Blaž Mađer” i KUD “Ivan vitez Trnski” pod pokroviteljstvom novigradske Općine.

Festival je tradicionalno pjesmom otvorila glavna organizatorica prof. Lidija Peroš. Goste je pozdravio i dobrodošlicu im poželio načelnik novigradske općine Zdravko Brljek, a prigodnim se riječima okupljenima obratio i predsjednik Skupštine Koprivničko-križevačke županije Željko Pintar. Kao rođeni Novogradec, prisjetio se vremena kad je šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća bio održavan nadaleko poznat festival Raspjevana Podravina:

– Festival je u to vrijeme organizirao Luka Žerjavić. Bila je to nadaleko poznata manifestacija. Pjevati na Raspjevanoj Podravini v Novomugradu bila je stvar prestiža. A jedan od pjevača koji su nastupali kod nas u Novigradu bio je i Franjo Barić – svoja je sjećanja iz mladosti Pintar podijelio s Dravom.info.

Festival je vodio Mirko Švenda – Žiga Međimurski, a publika je istinski uživala u izvedbama pjevača amatera, dobro se zabavljala i nesebično pljeskom bodrila sve izvođače.

Nakon festivala program je nastavljen velikom zabavom. Na pozornici su se izmjenjivali Tamburaški sastav Kraljevi i Žiga sa svojim mužikašima.

Proslava u Novigradu nastavljena je i u nedjelju, na sam blagdan Rastanka svetih apostola, kojemu je posvećena novigradska župna crkva. Povodom blagdana održana je koncelebrirana sveta misa te svečana sjednica Općinskog vijeća.

Raspjevana Podravina, festival pjevača amatera u Novigradu

Posted by Sandra Levak Miklošić on Saturday, July 14, 2018

 

Zorica u Novigradu

Posted by Drava.info on Saturday, July 14, 2018

 

zatvori