Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Održano 5. operativno vatrogasno natjecanje ‘Domaji 1957.’

U nedjelju, 1. srpnja, DVD Domaji veoma uspješno je organizirao 5. operativno vatrogasno natjecanje ”Domaji 1957.”, na kojem je sudjelovalo ukupno deset ekipa iz Koprivničko-križevačke i Međimurske županije.

Natjecanje je organizirano pod pokroviteljstvom Općine Sokolovac, tako da vatrogasne ekipe sastavljene od pet do sedam članova rješavaju taktičke zadatke na nekoliko različitih lokacija na području Domaja i Jankovca.

Vatrogasne ekipe i suce postrojio je zapovjednik DVD-a Domaji Dejan Ban, a načelnik Općine Sokolovac Vlado Bakša izvršio je smotru natjecateljskih ekipa obrativši se svima nazočnima pozdravnim riječima i službeno je otvorio natjecanje.

Domaćini su za natjecateljske ekipe pripremili osam različitih zadataka koji su se morali što žurnije izvršiti, a koncipirani tako da su izazovni, zahtijevaju timski duh i snalažljivost te znanja stečena na osnovnoj vatrogasnoj obuci. Detalji taktičkih zadataka ekipama su bili prezentirani i objašnjeni isključivo na samo vježbalištu.

Nakon uspješno izvršenih svih zadataka, najuspješnijima su se pokazali vatrogasci iz DVD-a Otočka koji su osvojili prvo mjesto ispred DVD-a Kunovec kao drugih te DVD-a Podravske Sesvete koji su bili treći. Drvene medalje za osvojeno četvrto mjesto pripale su DVD-u Gola.

Prigodnim riječima nazočnima su se obratili predsjednik DVD-a Domaji Alen Radić, zapovjednik Dejan Ban i predsjednik VZO Sokolovac Zlatko Blažic, koji su potom najuspješnijima uručili pehare, medalje i zahvalnice.

Ovo natjecanje, primjer je veoma dobre i kvalitetne organizacije ”malog” DVD-a Domaji te sudjelovanja većeg broja članova u realizaciji svih potrebnih poslova. Svi članovi djelovali su kao jedan pod ”dirigentskom palicom” agilnog predsjednika Alena Radića.

Tekst i fotografije:
Izvjestitelj Vatrogasne zajednice
Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović

zatvori