Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Muzej grada Koprivnice slavi rođendan, proslava završava večeras u hlebinskoj Galeriji

Muzej grada Koprivnice trodnevnim programom obilježavanja 67. rođendana.

Nakon predavanja u Galeriji Mijo Kovačić, jučer su otvorene izložbe slika te suvremenog i tradicijskog hrvatskog nakita.

Izložba oca i kćeri, Adina i Mie Hebib otvorena je u Galeriji. Njome su koprivnički muzealci pokušali sukobiti na zidovima ekspresionizam Adina Hebiba, a kroz prostor u izložbenim vitrinama predstaviti unikatni nakit minimalizma Mie Hebib koja već desetak godina živi i djeluje u New Yorku i bavi se izradom suvremenog nakita od plemenitih materijala.

I dok je u Galeriji izložen suvremeni, tradicijski nakit Hrvatske predstavljen je u Muzeju. Riječ je o gostujućoj izložbi iz Narodnog sveučilišta Sesvete, autorice Vjekoslave Damjanović.

Proslava muzejskog rođendana završit će večeras u Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama.

– Kako smo počeli s Mijom Kovačićem i njegovom galerijom u Koprivnici, tako ćemo, kao šećer za kraj, i završiti. Ovaj puta predstavljamo Kovačićev crtački opus koji je poprilično stavljen u drugi plan. No, Marijan Špoljar je proteklih šest mjeseci radio na izradi njegove nove monografije u izdanju nakladničke kuće Meridijani. Tako ćemo imati priliku upoznati se s Kovačićevim crtežima na zidovima i s novom monografijom iz pera Marijana Špoljara – najavio je ravnatelj Muzeja Robert Čimin.

Otvorenje izložbe i predstavljanje monografije najavljeno je za 20 sati.

zatvori