Utorak, 23. travnja 2024.

ANAMARI BOŠNJAK Mlada Koprivničanka koju će ljubav prema nogometu odvesti daleko

Naša Koprivničanka Anamari Bošnjak bila je jedina djevojčica među 127 polaznika Barcelonina kampa na terenima HNK Gorice u Zagrebu. No, ova 14-godišnjakinja nije samo po tome ostala zamijećena.

Anamari je na kraju kampa uvrštena među pet najboljih igrača, a osvojila je i srebrnu medalju u sportskim igrama te pehar Hrabro srce.

Ustupila Biljana Bošnjak.

– Bila sam jedina djevojčica, ali to mi nije smetalo da odradim treninge. Trenirali su nas španjolski i hrvatski treneri i naučila sam neke nove stvari koje će mi mnogo koristiti u daljnjem igranju nogometa. Također, upoznala sam i nove prijatelje. Neopisivo dobar osjećaj je bio kad sam na kraju i osvojila nagrade – rekla je Anamari dravi.info.

Mlada Koprivničanka inače igra u Ženskom nogometnom klubu Agram u Zagrebu. Svoje prve nogometne korake napravila je u Školi nogometa Nogometnog kluba Slaven Belupo.

Ustupila Biljana Bošnjak.

– Nogomet sam prvi put zaigrala u maloj sportskoj školi i jako mi se svidio. Sa sedam godina upisala sam školu nogometa. Bila sam jedina djevojčica, ali to me nije obeshrabrilo. Dečki s kojima sam trenirala prvo su se čudili, a onda su shvatili da i cure mogu igrati nogomet – prisjeća se mlada nogometna nada koja danas trenira četiri puta tjedno. Odlična je učenica i, kaže, raspored joj je dosta natrpan, ali uz dobru organizaciju i ljubav prema onome što radiš, sve se može. Naravno, uz pomoć roditelja.

Ustupila Biljana Bošnjak.

– S 12 godina sam počela igrati za Ženski nogometni klub AGRAM u Zagrebu jer po standardima HNS više se nisam mogla natjecati s dječacima. Svaki vikend roditelji me voze na utakmice u Zagreb. Natječemo se u Hrvatskoj nogometnoj ligi za žene i Zagrebačkoj nogometnoj ligi protiv dječaka. U obje kategorije smo osvojile naslov prvaka. Sudjelujemo na raznim turnirima u Hrvatskoj i izvan nje. Do sada sam osvojila 54 medalje i mnogo raznih priznanja i diploma. Roditelji su mi velika potpora i podrška.

Prvu, ujedno i zlatnu medalju osvojila je s četiri godine na olimpijadi dječjih vrtića, a jednog dana željela bi postati profesionalna nogometašica. Ali prvo planira upisati Sportsku gimnaziju u Zagrebu i potom Kineziološki fakultet. Mi joj na tom putu želimo puno uspjeha.

Ustupila Biljana Bošnjak.
zatvori